BASKETBOL

Yardımcı Antrenörümüz Goran Bjedov ve Melih Mahmutoğlu'nun maç önü görüşleri

19 Ocak 2022 Çarşamba 13:01

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Yardımcı Antrenörü Goran Bjedov ve kaptan Melih Mahmutoğlu, Turkish Airlines EuroLeague 22. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk edeceğimiz mücadele öncesinde resmi internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Bu maçın öneminin farkındayız’ diyen Yardımcı Antrenörümüz Goran Bjedov, “İki takım için de tuhaf bir maç olacak. İki taraf da çok fazla eksik oyuncuya sahip ve hangi isimlerin oynayabileceğini tam olarak bilemiyoruz. Biz büyük ihtimalle son lig karşılaşmamızdaki oyuncu grubumuzdan faydalanabileceğiz. Çok fazla eksik ismimiz var ancak bu maçın öneminin farkındayız. Galip gelebilmek için elimizden gelen her şeyi verebilmemiz gerekiyor. Bu maçla birlikte beş günde üç karşılaşmaya çıkmış olacağız, bu nedenle de enerjimizi toplayabilmek en önemli nokta olacaktır. Zalgiris özellikle ikili oyunlarda Kalnietis ve Lekavicius’un yaratıcılığıyla etkili olan bir ekip. Ulanovas iyi bir dönemden geçiyor ve Nebo da çember altında oldukça etkili. Galip gelebilmek için rakibimizin bu kozlarını durdurabilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise “Zor bir süreçten geçiyoruz. Birçok oyuncumuz sakat, bu da idman ve maç performansımızı etkiliyor. Bunların da etkisiyle özellikle kendi ligimizde istemediğimiz sonuçlar aldık. Ancak takım arkadaşlarım ve ben her karşılaşmada en iyi şekilde mücadele etmeye ve eksiklerimizi kapatmak için daha yüksek efor göstermeye çalışıyoruz. EuroLeague’de son olarak Olympaicos’u mağlup etmiştik. Şimdi zorlu bir maç daha bizi bekliyor. Rakibimizde de eksikler olduğunu biliyoruz. Fakat Zalgiris, Avrupa basketbolunun en önemli basketbol ekollerinden birini temsil ediyor. Her zaman çok tehlikeli bir takım olduklarını biliyoruz. Litvanya’da onlara kaybetmiştik. Şimdi evimizde, taraftarımızın da desteğiyle kazanmak ve puan durumundaki yerimizi iyileştirmek istiyoruz. Taraftarlarımızın bizi en iyi şekilde destekleyeceğinden eminim. Özellikle bu dönemde onların katkısına çok ihtiyacımız var.” dedi.