BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, Segafredo Virtus Bologna’ya konuk oluyor

20 Eylül 2019 Cuma 10:08

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, İtalya’daki ikinci hazırlık maçında Segafredo Virtus Bologna’ya konuk oluyor. PalaDozza’da oynanacak bu mücadele 20 Eylül Cuma günü (bugün) TSİ 21.30’da başlayacak.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum:
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo, Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor.
 
Takımımızın İtalya kamp kadrosunda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu, Efe Ergi Tırpancı, Tarık Biberovic, Gigi Datome, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac yer alıyor.
 
Oyuncumuz Joffrey Lauvergne, Treviso’daki son taktik idmanımızda yaşadığı sakatlık nedeniyle tedbir amaçlı olarak De'Longhi Treviso Basket karşılaşmasında dinlendirildi ve takımımızın önümüzdeki günlerde oynayacağı hazırlık maçlarında da forma giymeyecek. Sporcumuzun durumu, Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi öncesinde değerlendirilecek.
 
Fenerbahçe Beko, Segafredo Virtus Bologna maçının ardından Atina’ya geçecek ve 21-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Pavlos Giannakopoulos Turnuvası’na katılacak. Bu turnuvadaki ilk rakibimiz, 21 Eylül Cumartesi günü (yarın) TSİ 16.45’te Olimpia Milan olacak.
 
Segafredo Virtus Bologna hakkında

Temelleri 1879 yılında atılan kulüp, 1920’li yıllarda ise profesyonel basketbol takımı olarak faaliyet göstermeye başladı. 1940’lı ve 1950’li yıllarda toplam altı İtalya Ligi şampiyonluğu kazanan Virtus Bologna, 20 yıllık aranın ardından yerel şampiyonluklarına 1976 yılında bir yenisini ekledi. 1976-1984 arasında dört İtalya Ligi şampiyonluğu kazanan Bologna ekibi, 1984 yılında ise İtalya Kupası’nı da kazanarak ‘double’ yaptı. 1990 yılında İtalya Kupası’na bir kez daha uzanan Bologna, aynı yıl ikinci zaferine Saporta Kupası’nı kazanarak ulaştı. Michael Ray Richardson’in harika performansıyla Real Madrid’i finalde 79-74 yenen Virtus Bologna, bu kupayı ilk kez müzesine götürmüş oldu.
 
1993, 1994 ve 1995 yıllarında İtalya Ligi şampiyonluklarını domine eden Bologna, 1998 yılında ise İtalya Ligi zaferinin yanına ilk EuroLeague şampiyonluğunu ekledi. Predrag Danilovic, Zoran Savic ve Antoine Rigaudeau’nun liderliği, Virtus Bologna’ya ilk EuroLeague kupasını getirdi.
 
Virtus Bologna, 2001 yılında ise Marko Jaric, Manu Ginobili, Antoine Rigaudeau, Matjaz Smodis ve Rashad Griffith’li unutulmaz kadrosuyla gücünü katladı. Bu sezonda İtalyan ekibi, ikinci EuroLeague şampiyonluğunun yanı sıra İtalya Ligi’ni ve İtalya Kupası’nı müzesine götürdü. Bologna ekibi, 2002’de ise EuroLeague finalini kendi evinde Zeljko Obradovic’in Panathinaikos’una kaybederken, İtalya Kupası’nda ise bir kez daha mutlu sona ulaştı.
 
Daha sonra ekonomik sorunlar yaşayan kulüp, FuturVirtus Castelmaggiore ile birleşerek ayakta kalmaya çalıştı. Beş yıllık aranın ardından 2006-07 sezonunda İtalya Ligi’nde en üst seviyede Playoff oynama hakkını elde eden Bologna temsilcisi, Biella ve Lottomatica Roma’yı eledikten sonra, o döneminde durdurulamaz gücü olan Montepaschi Siena’ya kaybetti. Virtus Bologna, bu sezonda aynı zamanda FIBA EuroCup organizasyonunda da Final Four oynadı.
 
2007-08 sezonunda tekrar EuroLeague organizasyonunda boy gösteren ekip, yalnızca iki galibiyet alabildiği normal sezon turunun ardından elendi. 2007-2010 yılları arasında dört İtalya Kupası finali oynayan ancak mutlu sona erişemeyen Virtus Bologna, Keith Langford’un performansıyla EuroChallenge 2009 finalinde Cholet’i 77-75 yenerek bu kupayı kazandı.
 
İnişli çıkışlı yılların ardından geçtiğimiz sezon Virtus Bologna, ilk kupasını geçen sezon kazandı. Fiba Şampiyonlar Ligi’nde başarılı grup performanslarından sonra Le Mans ve Nanterre’yi geçen, Final Four’da ise önce Bamberg’i 67-50, ardından da Iberostar Tenerife’yi 73-61 yenen Virtus Bologna mutlu sona ulaştı. Virtus Bologna, geçtiğimiz sezon İtalya Kupası’nda yarı final oynadı ancak Vanoli Cremona’ya kaybetti. Rakibimiz, İtalya Ligi’nde ise normal sezonu 15 galibiyet ve 15 yenilgiyle bitirerek Playoff biletini kaçırdı. Bologna, 15 yıllık aranın ardından bu sezon ilk kez EuroCup’ta mücadele edecek.
 
2019-20 sezonunda güçlü bir kadroyla yola çıkmak isteyen Segafredo Virtus Bologna, Milos Teodosic transferiyle tüm Avrupa’da ses getirdi. Sasa Djordjevic tarafından çalıştırılan rakibimizin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: Milos Teodosic, Stefan Markovic, David Cournooh, Frank Gaines, Alessandro Pajola
Forvetler: Kyle Weems, Giampaolo Ricci, Stefan Nikolic, Vince Hunter
Pivotlar: Julian Gamble, Filippo Baldi Rossi
Koç: Alessandro Djordjevic
 
Rakibimiz, hazırlık döneminde oynadığı maçlarda şu skorları aldı:
 
Segafredo Virtus 68-84 Cantu
Segafredo Virtus 78-85 Brindisi
Segafredo Virtus 92-69 Udine
Segafredo Virtus 91-59 Cantu
Germani Brescia Leonessa 86-67 Segafredo Virtus
Segafredo Virtus 76-74 Treviso
Segafredo Virtus 86-84 Dolomiti Energia Trento