BASKETBOL

Fenerbahçe Beko basın mensuplarıyla bir araya geldi

23 Eylül 2019 Pazartesi 16:18

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları ve teknik heyeti, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki EuroLeague Medya Günü’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Metro Enerji Spor Salonu’nda gerçekleştirilen medya günü, medya kuruluşlarının oyuncularımızla yaptığı bireysel röportajlar ile başladı, Takımımız için hazırlanan özel bölümlerdeki toplu takım fotoğrafı çekimleri ile devam etti. Basına kapalı bölümde ise EuroLeague çekimleri yapıldı.
 
Burada Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yapan Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Takım Menajerimiz Cenk Renda ile basketbolcularımız; 2019 Dünya Kupası’nı değerlendirdi ve yeni sezonla ilgili hedeflerini paylaştı. Açıklamalarda satır başları şöyle:
 
Zeljko Obradovic: Sağlıklı olduğumuz sürece çok potansiyeli olan bir takımız
 
“Yazın birçok sürprizle karşılaştık. Önce Nicolo Melli’nin NBA’e gitme tercihi. Sonra da Marko Guduric de gitmek istedi. Bunun üzerine transfer çalışmalarına başladık. Çok iyi ouncular aldık. Nando de Colo, Leo Westermann, Derrick Williams gibi. Aynı zamanda Berkay Candan da katıldı bize. Çok iyi seçimler oldu. Şu ana kadar birlikte hiç çalışamadık. En büyük dileğim sağlıklı bir sezon geçirip topluca çalışabilmemiz.
 
Berkay Candan transferi de bizim için önemliydi. Türkiye’den bir transfer. Bize çok büyük katkıda bulunacağına inanıyoruz.
 
Joffrey Lauvergne sezon başı başladığında ilk iki hafta bizleydi. Biraz acı hissedince İtalya öncesi onu dinlendirmeye karar verdik. Büyük ihtimalle yarın bizimle idmana başlayacak. Jan Vesely’nin de geçen sezondan devam eden sakatlığı var. Tüm yaz boyunca çalıştı, tedavileri devam ediyor. %100 hazır olmasını bekliyoruz ve o yüzden bu konuda sabırlı oluyoruz. Çok yakın zamanda idmanlara katılacak. Geçen sezondan aldığımız dersler var. Sezon muhteşem başladık ama maalesef son 3 ay geçirdiğimiz sakatlıklardan dolayı çok kötü şeyler yaşadık. O yüzden sabırlı ve tedbirli olmaya çalışıyoruz.
 
İlk 5 başlayacak 2 oyuncu şu anda dışarıda. Sezona 3 kişiyle başlamak tabii ki zor olacak. Yönetimimizle görüşme halindeyiz. Ona göre de kararımızı vereceğiz. Şu an aklımda olan tek şey tam takım olarak çalışabilmek. Çünkü henüz sezona o şekilde başlayamadık.
 
Güzel şeyler de var. Eklenen 2 takım var. Tabii bizim için biraz zor olacak, daha fazla seyahat, daha fazla maç olacak ama taraftarların seyri açısından basketbol için çok güzel olacak. Bizim de buna alışıp adapte olmamız gerekiyor.
 
Bizim sadece kendimize konsantre olmamız gerekiyor. Sağlıklı olmamız gerekiyor. Sağlıklı olduğumuz sürece çok potansiyeli olan bir takımız.
 
Burada takımımla çalıştığım için sadece birkaç maç izleyebildim. Bu konu hakkında çok fazla bilinçli yorum yapan kişiler var. Ben dışarıda olan birisi olarak fazla yorum yapmak istemiyorum.”
 
Cenk Renda: Fenerbahçe Beko kalitesini hem bu sezon EuroLeague’de hem de Türkiye Ligi’nde gösterecektir
 
“Kazasız, sakatlıksız, kazasız, belasız bir sezon diliyorum. Anadolu Efes mücadelesi zor olacak. Türkiye’nin iki kaliteli takımı karşı karşıya gelecek. 4 kupa hedefimiz var. Bunlardan biri de Cumhurbaşkanlığı Kupası. Bu takıma çok güveniyorum. Hazırlık maçlarında tam kadro olamadık ve kaybettiğimiz maçlar da oldu. Bu maçlarda hocamızın istediği basketbola yakın bir basketbol oynandı. Mücadele önemliydi. O yüzden sevindirici. Fenerbahçe Beko kalitesini hem bu sezon EuroLeague’de hem de Türkiye Ligi’nde gösterecektir.”
 
Melih Mahmutoğlu: Sezona iyi başlamak önemli
 
“Yeni sezon hayırlı olsun. Zorlu, uzun bir sezon bizi bekliyor. Dünya Kupası’ndan döndük. Takım olarak çok fazla idman yapamadık. Arka arkaya zorlu hazırlık maçları oynadık. Sakat oyuncularımız var ama onlar da en iyi şekilde devam ediyor. Sezona iyi başlamak önemli. İlk maç Anadolu Efes ile oynayacağımız Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı. Bu maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız.
 
Dünya Kupası’nı daha iyi bir yerde bitirebilirdik. Bu şans elimizdeydi. Amerika maçında topları istediğimiz gibi kullanabilseydik, şans da yanımızda olsaydı bu turnuvayı ilk 8’de bitirebilirdik. Bunlar basketbolun içinde var. Daha da iyi başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Ama içimizde bir burukluk var; hem Amerika’yı yenip tarihe geçmek hem de daha ileride bitirmek için bir şansımız vardı. Bunlar birer tecrübe. Bu takımın daha iyi şeyler yapacağına eminim.
 
Hedefimiz her zaman şampiyonluk. Zorlu bir sezon olacak. Hem EuroLeague’deki takım sayısının artması hem Türkiye Ligi’ndeki kalite hem de yeni gelen oyuncularımız… Yarından itibaren çalışmalara takım olarak başlayacağız. Zorlu maçlar olacak. İnşallah sağlıklı, verimli, güzel bir sezon olur.”
 
Berkay Candan: Cumhurbaşkanlığı Kupası’na odaklanmış durumdayız
 
“Altyapısından yetiştiğim kulübe dönmek mutluluk verici. Sezon başlıyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla sezonu açacağız ve ardından lig ve EuroLeague maçları başlıyor. Zorlu bir maraton olacak ama tüm maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkacağız. Takım olarak gayet iyiyiz, iyi çalışıyoruz. İyi idmanlar yapıyoruz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Kupası’na odaklanmış durumdayız. Umarım kupayı kazanırız.”
 
Kostas Sloukas: Çok zorlu bir EuroLeague sezonu olacak
 
“Dünya Kupası takım olarak bizim için çok iyi olmadı. İlk 8’e giremedik, felaketti. Kişisel olarak ise bir sakatlıkla başladım ve takıma yetişmeye çalıştım. Onlara katıldım da ama %100 kendim olamadım.
 
Kendimi şu an iyi hissediyorum. Takımla çok fazla çalışma fırsatım olmadı, bir an önce sezonun başlamasını istiyorum.
 
Hepimizin takım olarak da kişisel olarak da hazırlanmamız gerekiyor. Özellikle zihinsel olarak hazırlanmamız gerekiyor. Çok zorlu bir EuroLeague sezonu olacak. Takımların ve maçların artması... Neredeyse 12 takım falan bizi zorlayacak.”
 
Ergi Tırpancı: Bu takıma layık bir oyuncu olmak için çok çalıştım
 
“Her sezon zordur. Bu sezon da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Çok önemi oyuncular gitti, çok önemli oyuncular geldi. Daha beraber ilk defa idman yapacağız. Anadolu Efes maçı için elimizden geleni yapacağız. Yaz dönemi çok çalışarak geçti. Bu takıma layık bir oyuncu olmak için çok çalıştım. Elimden geleni yaptım ve bu sezona hazır olduğumu düşünüyorum.”
 
Leo Westermann: Yeni sezona başlamak için heyecanlıyım
 
“Üst üste maç oynamak kolay değildi. Yorgunluk ve eksiklerimiz vardı. Daha sonra milli takım oyuncuları katıldı. Bologna maçı hariç diğer maçlarımızda fena değildik. Yeni sezona başlamak için heyecanlıyım. Hazırlık döneminde insan çok heyecanlanıyor ve resmi maçların başlamasını istiyorsunuz. İlk maçımızı Anadolu Efes gibi büyük bir takıma karşı yapacağımız için mutluyuz.
 
Zeljko Obradovic çok fazla bilgi aktarıyor, ondan öğreneceğimiz çok şey var.  Ayrıca takımda çok iyi insanlar var. Saha dışında da birlikte vakit geçiriyoruz.”
 
Joffrey Lauvergne: Oynamaya hazırım
 
“Çok mutluyum. Hazırlıkların ilk 3 haftasında yapabileceğim her şeyi yaptım ve gayet de güzel oldu. Birazcık acım var ama dayanılamayacak gibi değil. Son birkaç maça katılmama sebebim dinlenme amacıylaydı. Çok iyiyim.
 
Bu yaz kendimi geliştirmek için çok fazla değişik aktiviteler yaptım. Şu anda sadece acı seviyesini kontrol altına almam gerekiyor. Sağlık ekibi de her şeyin bilincinde. Çok uzun süre oldu. Oynamaya hazırım.
 
Geçen sene de çok iyi bir kadroya sahiptik ve tüm başarılara sahip olacak güç ve kalite elimizdeydi. Bu sene de aynı şekilde. 15 sakat oyuncumuz olmadığı sürece her şeyi başarabiliriz.”
 
Nikola Kalinic: Sezon hazırlıklar takım olarak güzel geçti
 
“Yazın dinlendim, seyahat ettim, idman yaptım ve kendimi yeni sezona hazırladım. Sezon hazırlıklar takım olarak da güzel geçti. Şu anda çok taze gözükmesek de birkaç güne tüm takım toplandığı için her şey rayına oturacak.
 
Şu an çok iyi değiliz ama tam takım çalışmaya başlayıp biraz dinlendikten sonra her şey rayına oturacak.”
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları