BASKETBOL

De’Longhi Treviso Basket 58-71 Fenerbahçe Beko

19 Eylül 2019 Perşembe 23:24

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, İtalya’daki ilk hazırlık maçında De’Longhi Treviso Basket ile karşılaştı. Ekibimiz, Palaverde’de oynanan ve ilk yarısını 30-38 önde kapattığı mücadeleden 58-71 galip ayrıldı. Takımımızda Nikola Kalinic, ürettiği 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile mücadelenin en değerli oyuncusu seçildi.

Karşılaşma öncesinde Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncumuz Ali Muhammed'e ev sahibi takım ve organizasyon tarafından hediye takdim edildi.

Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo ve Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor. 

Oyuncumuz Joffrey Lauvergne, Treviso’daki son taktik idmanımızda yaşadığı sakatlık nedeniyle tedbir amaçlı olarak bu karşılaşmada dinlendirildi ve takımımızın önümüzdeki günlerde oynayacağı hazırlık maçlarında da forma giymeyecek. Sporcumuzun durumu, Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi öncesinde değerlendirilecek. 

Ekibimizin kadrosunda, hazırlık döneminde idmanlarımızda yer alan Vladimir Stimac da bulunuyor.

Fenerbahçe Beko mücadeleye Ali Muhammed, Tarık Biberovic, Nikola Kalinic, Derrick Williams ve Vladimir Stimac beşiyle başladı.

Mücadelenin ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçildi. Ali Muhammed ve Tarık Biberovic’in sayıları, ekibimizi üç dakikanın sonunda 4-8 öne taşıdı. Hücumda topu iyi paylaşan ekibimiz, çeyreğin sonuna dört dakika kala Kalinic’in basketleriyle 8-15 ile farkı yedi sayıya çekti. Nikola Kalinic, bulduğu basket-faul ile ilk çeyrekte çift haneli sayılara ulaştı (9-18). Çeyreğin son bölümünde hücumlardan boş dönen ekibimiz, ev sahibi takımın farkı azaltmasına engel olamadı (16-20).

İkinci çeyrekte Stimac ve Sloukas’ın sayıları, takımımız lehine farkın tekrar açılmasını sağladı (20-27). Gigi’nin çeyreğin sonuna dört buçuk dakika kala bulduğu üçlük, farkı çift haneli sayılara taşıdı (20-30). Ev sahibi takım, David Logan’ın üçlükleriyle skora tutundu. Karşılık sayılarla geçilen bölümün ardından Fenerbahçe Beko, Westermann’ın son saniyelerde bulduğu üçlükle soyunma odasına 30-38 önde gitti.

Fenerbahçe Beko’da ilk yarının en skorer isimleri 10 sayıyla Nikola Kalinic ve 8 sayıyla Vladimir Stimac oldu. Fenerbahçemiz, ilk yarıda iki sayılık atışlarda %71.4, üç sayılık atışlarda ise %66.7 gibi yüksek yüzdeler tuttursa da yapılan dokuz top kaybı, farkın çift haneli sayılara çıkmasına engel oldu. 

Fenerbahçe Beko, ikinci yarıya Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğüyle başladı (30-41). Sloukas ve Ahmet’in sayıları, bu bölümde takımımız lehine farkı korudu (34-45). Ekibimiz, çeyreğin ikinci dilimine skor üstünlüğünü 38-50 ile taşırken, her iki takımın da savunma sertliği ve karşılıklı boş dönülen hücumlar, periyodun geri kalanının düşük skorla geçilmesine neden oldu. Üçüncü çeyrek, ribauntlardaki üstünlüğümüzle birlikte 41-54 skor avantajımızla tamamlandı. 

Takımımız, son çeyreğin başında Kalinic ile skor üretmeye devam etti. Ev sahibi takım ise Aleksej Nikolic’in iki üçlüğüyle maça tutundu (47-57). Fenerbahçe Beko, Biberovic ve Berkay’ın da sayılarıyla son dört dakikaya 54-65 önde girdi. Berkay ve Ahmet sayıları, Fenerbahçe Beko lehine farkı 15’e taşıdı (54-69). Takımımız, üstünlüğünü maç sonuna dek koruyarak karşılaşmayı 58-71 kazandı.

Çeyrek Skorları:

1. Çeyrek: 20-16 (Fenerbahçe Beko)
2. Çeyrek: 18-14 (Fenerbahçe Beko)
3. Çeyrek: 16-11 (Fenerbahçe Beko) 
4. Çeyrek: 17-17 

Fenerbahçe Beko (71): Kalinic 15, Biberovic 9, Melih 8, Stimac 8, Sloukas 7, Westermann 6, Datome 5, Berkay 4, Ahmet 4, Williams 3, A.Muhammed 2.

Fenerbahçe Beko, karşılaşmanın ardından Bologna’ya geçecek ve 20 Eylül Cuma günü (yarın) Segafredo Virtus Bologna ile TSİ 21.30’da karşılaşacak.

Haberin diğer fotoğrafları

/