BASKETBOL

Cenk Renda’dan önemli açıklamalar

07 Haziran 2019 Cuma 19:35

Fenerbahçe Beko Takım Menajeri Cenk Renda, Anadolu Efes ile oynayacağımız final serisi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Renda, sakatlığı devam eden oyuncularımızın sağlık durumları hakkında bilgi verirken, taraftarlarımıza da önemli hatırlatmalar yaptı ve kenetlenerek Fenerbahçe Beko’yu özlenen, hak edilen şampiyonluğa taşıyacaklarını ifade etti.

İlk olarak Fenerbahçe Beko’yu bekleyen final serisini değerlendiren Cenk Renda, “Türkiye’nin beklediği büyük final. Sezon başında da herkes kağıt üstünde Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes finalinin olacağını söylüyordu. Bu gerçekleşti. Anadolu Efes ile sezon içinde çok maçlar yaptık. Bizim de kazandığımız maçlar oldu. Onların da oldu. Bu sefer uzun bir maç temposu olacak. 7 maç üzerinden oynanacak. O yüzden zevkli maçlar olacak. Yorucu maçlar olacak. Ayakta kalananın, formda kalanın kupaya uzanacağı maçların olacağını düşünüyorum. Bizim form durumumuz da moralimiz de çok iyi. Oyuncular Tofaş maçında farka da koştu, kafa kafaya da oynadı. Oyuncular istedi mi maça ağırlıklarını koyuyorlar. Biz, en son Anadolu Efes ile Türkiye Kupası finalinde yine eksik bir kadroyla oynayarak kupaya uzanmıştık. O yüzden hiç çekinmiyoruz. Sonuçta Fenerbahçe Beko’nun kalitesi ve kuvveti herkes tarafından biliniyor. Güzel maçlar olacak. Fair Play içerisinde geçmesini umut ediyorum.” dedi.

Dikkatli olalım çünkü seyircisiz oynamak bize yakışmaz

Taraftarlarımıza ceza uyarısında da bulunan Renda, “Taraftarımıza da bir duyuruda bulunmak istiyorum. Bizim hem deplasmanda hem kendi evimizde, son Tofaş maçında taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü limitteydik. Anonslarla ilgili ve cezalarla ilgili bu sezon oldukça başımız ağrıdı. Tofaş maçını kazasız belasız atlattık. Anadolu Efes ile oynayacağımız deplasman maçları ve kendi evimizde oynayacağımız maçlar büyük önem taşıyor. Seyircisiz oynamamamız lazım. Bunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Dikkatli olalım. Limitteyiz. Daha sonra üzücü şeyler olmasın. Seyircisiz oynamak bize yakışmaz.” diye konuştu.

Fenerbahçe Beko’yu özlenen, hak edilen şampiyonluğa taşıyacağız

Jan Vesely, Gigi Datome ve Erick Green’ın Anadolu Efes serisinde takımla olma ihtimallerinin düşük olduğunu belirten Cenk Renda, “Gigi Datome, Jan Vesely ve Erick Green bireysel idmanlara başladılar. Ancak tedavi süreçleri devam ediyor. Üzülerek belirtiyorum ki şu anda oynayacaklarmış gibi gözükmüyor. Ama mevcut kadromuzda herkes bu üç önemli oyuncumuzun eksikliğini şimdiye kadar göstermediler. Bu seride de göstermeyeceklerine inanıyorum. Bu camianın kenetlenme zamanı. Bu camianın başta Başkanımız, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Yönetim Kurulumuz ve taraftarlarımız ile biz hep beraber kenetleneceğiz. Fenerbahçe Beko’yu özlenen, hak edilen şampiyonluğa taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.