BASKETBOL

Zeljko Obradovic ve Melih Mahmutoğlu’nun açıklamaları

26 Mayıs 2019 Pazar 20:16

Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic ve Takım Kaptanı Melih Mahmutoğlu, Play-off çeyrek final serisi ikinci maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Zeljko Obradovic mücadeleye ilişkin olarak “Çok duygusal, sert ve zorlu bir maç oldu. İki takım da yüksek enerjiyle oynadı ve her şeyi denedi. Karşılaşmayı ufak detaylar belirledi ve Türk Telekom’u galibiyet için tebrik ediyorum. Kural çok basit; bir galibiyete daha ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Şimdi kendimizi üçüncü maç için hazırlamaya çalışacağız. Fenerbahçe taraftarlarına burada bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ankara’da bizi her zaman bu şekilde destekliyorlar.” İfadelerini kullandı. Obradovic, sakat oyuncuların son durumuna ilişkin gelen soruya ise “Bununla ilgili açıklama yapması gereken kişi ben değilim. Aynı zamanda henüz durumlarını bilmiyorum.” dedi.

Takım Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ise basın toplantısında görüşlerini “Zor bir maç olacağı İstanbul’daki karşılaşmadan da belliydi. Maçlar oynanır; kazanılır ya da kaybedilir. Oyuncular sahaya çıkar ve mücadele koyar. Ama saha kenarında kabadayı gibi dolaşan bazı insanlar var. Eğer yürekleri varsa buyursun gelsinler, ben kapının önünde bekliyorum. Buyursun, gelsinler. Söyledikleri şeyi, takım arkadaşlarıma ya da bana söyledikleri şeyi yüzüme söylesinler. Bunu anlamış değilim. Kabadayı gibi sahanın içerisinde bir sağa, bir sola, bir hakemlere, bir bize, sürekli hakaretler. Bizim sahada en ufak biri sahaya adımını atsa olaylar ama burada her şey mübah demek ki. Ciddi söylüyorum; sahada söyledikleri şey ciddiyse buyursun gelsin o kişi kimse. O kabadayılıklarını gelsin bize de yapsın. Çünkü sahada gerçekten iki takım oyuncuları da sonuna dek mücadele ediyor. Oyuncular arasında gerginlik maçın içinde oluyor ve orada kalıyor. Herkes burada arkadaş, kardeş. Ama dışarıdan olaylara, spordan anlamayan ve sporun içinde olmayan insanlar bu şekilde davranınca hiç hoş olmuyor. Demek ki bunlar da olacak, hiç fark etmez. Biz sonuna kadar sahadaki dimdik duruşumuzla ve saha dışındaki dimdik duruşumuzla devam edeceğiz. Tekrardan söylüyorum; biz buradayız, o arkadaş kimse buyursun gelsin. Çok fazla maçla ilgili konuşacak bir şey yok. Telekom’lu oyuncuları gerçekten tebrik ediyorum. Saha içinde olan agresifliklerde hep birbirimizle konuştuk. Karşı taraf teknik ekibine de teşekkür ediyorum, antrenörleri Burak Gören’e ve herkese. Şimdi Çarşamba günü yine bir maç oynayacağız. Tabii ki zorlu geçecektir. Ama Ataşehir’deki ortamı tekrardan seyircimizle birlikte yaşamamız gerekiyor. Ne kadar güzel, ne kadar basketbol bilen ve basketbolun içerisinde olan bir seyirci grubu olduğumuzu Çarşamba günü tekrardan buradaki arkadaşlara gösterme zamanı bence. Türk Telekom’u ve Türk Telekom’lu oyuncuları tekrardan tebrik ediyorum.” sözleriyle aktardı.