BASKETBOL

EuroLeague Koçlar Birliği’nin ilk başkanı Zeljko Obradovic oldu

06 Mart 2019 Çarşamba 20:06

EuroLeague Koçlar Birliği’nin lansmanı İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı. Birliğin ilk başkanı, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic oldu.

EuroLeague Koçlar Birliği’nin başkan yardımcısı Pablo Laso ile üyeleri Xavi Pascual, Neven Spahija ve Ahmet Çakı da basın toplantısında yer aldı.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan EuroLeague Koçlar Birliği Koordinatörü Goran Sasic, birliğin nasıl kurulduğunu anlattı. Sasic, “Son 8 ay içerisinde birçok toplantı gerçekleştirdik ve birçok konuda başantrenörlerin görüşlerini aldık. Finansal açıdan, hukuksal açıdan her durumu adım adım değerlendirdik ve sonucunda da EuroLeague Koçlar Birliği kuruldu.” dedi.

Ardından söz alan birliğin ilk başkanı, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ise, “İlk olarak geçtiğimiz haziran ayında Barcelona’da gerçekleştirdiğimiz toplantıya değinmek istiyorum. Goran, biz bütün antrenörlerle çok fazla görüşme gerçekleştirdi. Hepimizle konuştu ve bizim durumumuzla ilgili bu birliğin kurulması gerektiğini belirtti. Farklı konular hakkında bu birliğin kurulması gerekiyordu ve biz de bu birliğin kurulmasına vesile olduk. Avrupa basketbolunun geleceği için ve daha da gelişmesi açısından bu birliğin kurulması önemliydi. Basketbol geçtiğimiz yıllarda bugüne oranla çok fazla takip edilmiyordu ama şu an itibariyle durum daha farklı. Ben de başkanım ama hepimiz aynıyız, aynı durumdayız. Almış olduğumuz her karar kesinlikle çok önemli ve birliğin içerisindeki herkes fikirlerini belirtiyor. Başantrenörler görevlerine son verildikten sonra özellikle zor durumlar geçirebiliyorlar. Görevine son verilen antrenörlerin geleceklerinin korunması adına özellikle birliğin kurulması önemliydi. EuroLeague hem oyuncuların hem de hakemlerin geleceği konusunda oldukça özen gösteriyor. EuroLeague’de yer alan tüm takımların başantrenörlerinin burada olması ve gelecekle ilgili kararlar almamız bizim için çok sağlıklı olacak. Bizim kurallarımız olacak. Bu projenin içerisinde yer almak isteyen herkese kapımız açık. Almış olduğumuz tüm kararları yakından takip edebileceksiniz.” dedi.

Birliğin başkan yardımcısı ve aynı zamanda Real Madrid Pablo Laso, “Bizler antrenörüz. Bütün antrenörlerin geleceğini düşünmemiz gerekiyor. Hep birlikte antrenörler olarak sesimizi duyurmamız gerektiğine karar verdik. Bizim bir birlik olmamız kesinlikle çok önemliydi. Bu birlik eminim bize verilecek önemin artmasını sağlayacak ve gelecekte çok daha iyi bir duruma geleceğiz. Herkesin bu birliğin içinde olması çok önemli. Sadece bugün değil, bu süreç boyunca Goran bize büyük destek verdi. Avrupa basketbolunun geleceği için bu birliğin kurulması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Başantrenör Xavi Pascual da, “Bu birliğin bir üyesi olduğum için çok mutluyum. Heyecan verici bir proje. Hakemler ve oyuncuların bir birliği söz konusu ama antrenörlerin bir birliği yoktu. Bu birlikte çalışmamız adına oldukça önemli. Birlik emekliye ayrılmış başantrenörlere yardımcı olacak. Çok önemli konularımız söz konusu. Basketbolun iletişimi açısından bu birlik gelecekte önemli kararlar alacaktır.” şeklinde konuştu.

Başantrenör Neven Spahija ise, “Bu birliğin üyeleri toplamda 16 kişi ve herkes bu birliğin daha da gelişmesi için çalışacak. Basketbolun geleceği açısından güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. EuroLeague’de takım çalıştıran başantrenörlerin bu birlikte yer almalarını istiyoruz. Bu birliğin daha da gelişebilmesi adına yapmamız gereken çok fazla şey var ve tüm fikirlere açığız.” açıklamasını yaptı.

Son olarak söz alan başantrenör Ahmet Çakı ise, “Bu birliğin bir parçası olduğum için kendimi oldukça şanslı hissediyorum. Bu birlikte yer almamız oldukça önemli. Basketbolun gelişimi açısından fikir alışverişinde de bulunacağız.” diye konuştu.

Öte yandan Fenerbahçe Beko’nun İtalya yıldızı Luigi Datome, geçtiğimiz yaz kurulan “EuroLeague Oyuncular Birliği”nin başkanı olmuştu.

Haberin diğer fotoğrafları

/