BASKETBOL

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius: Cuma akşamı bütün ülkenin bizi izleyecek olması inanılmaz bir şey! Çünkü biz bunun için yaşıyor ve bunun için çalışıyoruz

16 Mayıs 2025 Cuma 20:37

Turkish Airlines EuroLeague’de sezonun ‘En Değerli Koçu’ (MVP) seçilen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Final Four 2025 organizasyonu öncesinde Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Final Four’da mücadele eden tek Türk takımı olarak ‘Cuma akşamı bütün ülkenin bizi izleyecek olması inanılmaz bir şey!’ diyen Başantrenörümüz Jasikevicius, sezonun ikinci yarısından –ocak ayı- itibaren takım grafiğinin yükselişe geçtiğini ve gurur duyulacak çok fazla şeyin olduğunu söyledi.

GURUR DUYULACAK ÇOK ŞEY VAR

Fenerbahçe Beko’nun 2024-2025 sezonuyla birlikte toplamda 7, üst üste ise 2. kez Final Four’a kalma başarısı gösterdiği bu sezonu değerlendirerek sözlerine başlayan Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius, “İlk başta zor bir sezon oldu, çünkü kadroyu tamamlayamamıştık. Oturtana kadar çok değişimler oldu ki bu da birçok takımın başına geliyor. Nitekim bu da işin bir parçası. İlk bölüm ‘yaşam savaşı gibiydi’ diyebilirim; hem yeni oyuncuların adaptasyonları hem sakatlıklar… Aslında hayatta kalmaya çalıştık ve bunu başardık. Aralık çok zor geçen bir aydı; çok fazla deplasmanımız ve sakatımız vardı. Ocak ayına gelince sakat oyuncular döndü ve tekrar diğer oyuncularla birlikte bir jel gibi birlik oluştu. O andan itibaren de yükselişe geçtik. Gerçek anlamda gurur duyulacak çok şey var.” dedi.

OYUNCULARIMIZ; İNANDILAR, HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİLER VE HEP DAHA DA İYİ OLDULAR, OLMAYA DEVAM EDİYORLAR

Geçen seneye oranla bu sezonki takım kurgusu hakkında bir değerlendirmede bulunan Jasikevicius, oyuncuların karakterine de ayrı bir parantez açarak şunları söyledi:

“Aslında önemli olan sezon içerisinde yaşadığımız zorlukların üstesinden nasıl geldiğimizdi. Nitekim sporcuların karakterleriyle bu zorlukların üstesinden geldik. İnandılar, hiçbir zaman pes etmediler ve hep daha da iyi oldular, olmaya devam ediyorlar. EuroLeague ve Türkiye Ligi’nde de bu şekilde başarılı olabildik.”

GUARDLAR OYUNLARI BELİRLİYOR VE BU BÜTÜN DÜNYADA DA BÖYLE

Her bir oyuncunun takım içerisinde farklı bir role sahip olduğunu aktaran Başantrenörümüz, “Sağlıklıyken oyunculardan çok iyi performanslar aldık. Ama sadece sahadakilerden bahsetmemek gerekiyor. Arturs ve Melih gibi idmanlarda çok fazla katkısı olan oyuncularımız var. Şu anda yani son 2-3 aylık süreçte iyi oynuyorsak bu guardlar sayesinde oynuyoruz. Guardlar oyunları belirliyor ve bu bütün dünyada da böyle.” şeklinde konuştu.

DAHA ÇOK SAHADAKİ SAVAŞMA RUHUNA BAKMAMIZ GEREKİYOR

Final Four’daki ilk rakibimiz Panathinaikos ile ilgili düşüncelerini paylaşan Jasikevicius, “Aslında detaylar biraz daha farklı olacak. Çünkü onlarda koç da aynı, kadroları da aynı. Strateji biraz ikinci plana düşüyor. Daha çok sahadaki savaşma ruhuna bakmamız gerekiyor.” diye bir açıklama yaptı.

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius, takımımızın en az pozisyonla oynayan üçüncü takım olması yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı:

“Basketbol oynamamız gerekiyor. Bizi buraya getiren şeylere sadık kalmamız ve Fenerbahçe olmamız gerekiyor.”

OYUNCULARIN %100’ÜNÜ ANLAMAYA ÇALIŞIYORUZ, ONLARLA İYİ İLİŞKİLER KURMAYA ÇALIŞIYORUZ TIPKI BİR AİLE GİBİ

Oyuncularla arasında olan iletişime dair de görüşlerini paylaşan Başantrenörümüz Jasikevicius, “Kameralar beni genelde bağırırken gösteriyordur. Çünkü sakinken sıkıcı oluyor. Ama her bağırmamda onlara kızıyor olmuyorum. Belki de pozitif bir motivasyon için yüksek sesle konuşuyor olabilirim. Her ailede olduğu gibi aslında biraz da içeride olmak lazım anlamak için. Oyuncuların %100’ünü anlamaya çalışıyoruz, onlarla iyi ilişkiler kurmaya çalışıyoruz tıpkı bir aile gibi. Bu denge çok önemli ve her zaman kolay olmuyor.” ifadelerini kullandı.

CUMA AKŞAMI BÜTÜN ÜLKENİN BİZİ İZLEYECEK OLMASI İNANILMAZ BİR ŞEY!

Abu Dhabi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek Final Four organizasyonunu, “Gidip iyi basketbol oynamamız gerekiyor. İstanbul, Abu Dhabi ya da farklı bir yer… Otel-arena, işimizi yapacağız. Nerede olduğumuzun önemi yok.” şeklinde değerlendiren Sarunas Jasikevicius, taraftarımız ile ilgili şunları söyledi: “İnanılmaz destekleri var. İnşallah Yunanlılar gibi agresif olup bilet bulup gelebilirler. Cuma akşamı bütün ülkenin bizi izleyecek olması inanılmaz bir şey! Çünkü biz bunun için yaşıyor ve bunun için çalışıyoruz.”