FB DOĞUŞ YELKEN

Dünya Şampiyonu yelkencimiz Derin Atakan yurda döndü

17 Aralık 2023 Pazar 20:51

Brezilya’da gerçekleştirilen 2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası’nda gösterdiği başarılı performansla Formula Kite Kızlar Klasmanında Dünya Şampiyonu olarak hem camiamızı hem de ülkemizi gururlandıran Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcusu Derin Atakan yurda döndü.
 
2023 World Sailing Gençler Dünya Şampiyonası, 11 ülkeden çok sayıda sporcu ve antrenörün katılımıyla 8-16 Aralık tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletine bağlı Buzios kentinde düzenlendi.
 
Şampiyonayı altın madalyayla tamamlayan başarılı yelkencimiz, bugün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı’na geldi. Derin’i Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Altay Rodopman, Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar ve Yelken Şubemizden takım arkadaşları karşıladı.
 
Burada NTV'ye açıklamalar yapan Derin Atakan, elde ettiği bu başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Başarısını olimpiyat kotasıyla taçlandırmayı hedeflediğini ve bunun için daha sıkı çalışacağını belirten Dünya Şampiyonu yelkencimiz, kendisini karşılamaya gelenlere de teşekkür etti.
 
Öte yandan 2023 WS Gençler Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin sporcularından Zeynep Çaçur–Zeynep Ela Köy ikilisi 420 Kadınlar Gençler kategorisinde 21 ülke sporcusu arasından yarışı 7. sırada tamamlarken; Ece Tüzün ILCA 6 Kızlar kategorisinde 48 ülke sporcusu arasından 22., Medine Havva Tatlıcan–Alper Boru ikilisi de 29er Karma kategorisinde 30 ülke sporcusu arasından 26. oldu.

Basın Fotoğrafları