VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, Vodafone Sultanlar Ligi’nde finale yükseldi

04 Nisan 2024 Perşembe 22:12

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 1-0 önde olduğu Vodafone Sultanlar Ligi play-off yarı final serisindeki rakibi Türk Hava Yolları ile ikinci maçta karşı karşıya geldi. Setlerini 25-23, 17-25, 25-23, 25-14 önde tamamladığı karşılaşmayı 3-1 kazanan Sarı Melekler, seriyi 2-0’a getirdi ve adını finale yazdırdı.

Arina Fedorovtseva kaydettiği 27 sayıyla maçın skoreri oldu. Ana Crsitina De Souza 12, Melissa Vargas da 11 sayıyla galibiyete önemli katkı verdi.
 
Fenerbahçe Opet, Vodafone Sultanlar Ligi play-off final serisinde VakıfBank'ı 2-0'la geçen Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaşacak. 5 maçlık final serisinde ilk maç 9 Nisan Salı günü Eczacıbaşı Dynavit ev sahipliğinde oynanacak.
 
Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile eski basketbolcumuz İbrahim Kutluay da izledi.
 
Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden, Kadın Voleybol ve Kadın Basketbol Takımlarımızın ilk sporcularından, Atletizm ve Kürek Takımlarımızla da şampiyonluk elde etmiş Seta Yağcıoğlu’nun vefatından dolayı karşılaşma öncesi saygı duruşunda bulunuldu.
 
Takımımız maça; Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Ana Cristina De Souza, Bojana Drca, Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.
 
Çekişmeli başlayan ilk sette Fedorovtseva’nın arka arkaya servisten bulduğu sayılarla eşitlik bozuldu ve konuk ekipten mola geldi: 15-13. Molanın ardından Eda’nın blok sayılarıyla rakibe geçit vermeyen Sarı Melekler, seti 25-23 kazandı. Konuk ekipte Bergmann’ın etkili oynadığı ikinci seti 17-25 geride tamamlayan Takımımız, dengeli geçen üçüncü setin son bölümünde Eda ve Vargas’la oyunun kontrolünü ele geçirerek seti 25-23 tamamladı. Dördüncü sete de hücumda iyi başlayan Fenerbahçemiz, setin başında yakaladığı skor farkını son bölüme kadar korudu ve seti; 25-14, maçı da 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.

Karşılaşmanın istatistikleri için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları