DERNEKLERİMİZ

Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneğimizden Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’e veda ziyareti

30 Mart 2024 Cumartesi 10:11

Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneğimiz, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’e veda ziyaretinde bulundu.

Sofya’daki tarihi büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen ziyarete Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Emir Buluş, Genel Sekreter Hasan Altay, Yönetim Kurulu Üyesi Oğulcan Işık ve Denetim Kurulu Üyesi Zülbiye Buluş katıldı.

Ziyaret esnasında Büyükelçi Aylin Sekizkök’e Bulgaristan’da kurulan ilk Türk spor derneği olan Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği’nin mevcut ve gelecek projeleri hakkında bilgiler veren Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Emir Buluş, derneğin kuruluş amacının Bulgaristan’da yaşayan Fenerbahçelileri bir araya getirmek ve gerçekleştirilecek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi Bulgaristan’da en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

Bulgaristan’da Fenerbahçeliler Derneği’nin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Aylin Sekizkök ise, derneğin bir Türk spor derneği kurulması konusunda Bulgaristan’da öncü rol oynadığını, ülkemizin diğer spor kulüplerinin temsilciliklerinin de en kısa zamanda kurulmasını temenni ettiğini belirterek dernek çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret sırasında Büyükelçi Aylin Sekizkök, konuklara Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1913-1915 yıllarında Sofya’da askeri ataşe olarak görev yaptığı dönemde kullandığı, tarihi belge ve fotoğrafların da bulunduğu çalışma odasını gezdirdi.

Ziyaretin sonunda dernek yöneticileri, Büyükelçi Aylin Sekizkök’e Bulgaristan Fenerbahçeliler Derneği’nin atkı ve rozeti ile birlikte Fenerbahçemizin tarihi ilk logosunun bulunduğu, Büyükelçimizin ismine özel olarak hat sanatıyla hazırlanan bir tablo hediye etti.

Basın Fotoğrafları