BASKETBOL

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius, Anadolu Efes maçının ardından açıklamalarda bulundu

05 Nisan 2024 Cuma 23:51

Başantrenörümüz Sarunas Jasikevicius, Turkish Airlines EuroLeague 33. hafta maçında Anadolu Efes’e 80-82 mağlup olduğumuz maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Maçı değerlendiren ve soruları yanıtlayan Jasikevicius, “Anadolu Efes’i ve Tomislav’ı galibiyetleri için tebrik ediyorum. Bizim açımızdan iyi bir maç değildi. İlk yarıda çok hata yaptık. 10 top kaybı, 5 asist. Ne ritim ne de senkronizasyonumuz vardı. Son çeyrekte de kötü savunma yaptık ve maçı geriye döndürmek için de kötü atışlar kullandık. İyi bir maç değildi. Çok fazla söylenecek bir şey yok.

Olympiacos maçına daha bir hafta var. Asıl pazartesi günü Anadolu Efes’e karşı oynayacağımız Türkiye ligi adına çok önemli başka bir maçımız var. Bence hepsinden daha önemli. Türkiye Ligi’ndeki durumumuzu belirleyecek olan bir maç. Şu an benim için çok daha önemli. Bugünü analiz edip, normal oynadığımız basketbolda neleri kaybettik, takım oyununda özellikle hücumda hiç iyi değildik. Bunlara bakmamız gerekiyor.

Bugün Anadolu Efes, Anadolu Efes gibi oynadı ama Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynamadı. Biz genellikle basketbolumuzu oynamadık. Bilmiyorum, bir hafta aradan dolayı mı veya başka şeyler var mı? Anadolu Efes’in bu şekilde oynamasını bekliyorduk. Anadolu Efes gibi oynadılar” ifadelerini kullandı.