VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 VakıfBank

05 Şubat 2023 Pazar 15:16

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 17. hafta maçında VakıfBank’ı konuk etti. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan ve taraftarlarımızın da büyük ilgi gösterdiği mücadelenin kazananı 25-20, 25-18 ve 33-31’lik setler sonunda 3-0 Ekibimiz oldu.

Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve Can Gebetaş da izledi.

Karşılaşma öncesinde her iki takım oyuncuları da Dünya Kanser Günü nedeniyle ‘Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır’ pankartıyla objektiflere poz verdi.

Fenerbahçe Opet mücadeleye; Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Meliha Diken, Melissa Vargas, Macris Carneiro, Hristina Vuchkova altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha Diken’in servis atışıyla başladığımız sette ilk sayılar Egonu ve Daalderop’un direkt hatalarıyla Fenerbahçemizin oldu (4-0). Ogbogu’yla setteki ilk sayılarını bulan VakıfBank karşısında hücum silahlarımızdan biri olan Arina Fedorovtseva’yı iyi kullanan Takımımız skoru 6-3’e getirdi. Vargas ve Meliha’nın hızlı hücumlarıyla sonuca giden Ekibimiz, Hristina Vuchkova’nın da servis turuyla farkı 6 sayıya kadar çıkardı (11-5). Setin devamında Daalderop, Ogbogu ve Egonu’yla bir ritim yakalayan konuk ekip maça ortak oldu (14-14). Devamında 3 sayılık bir seri bulan Kadın Voleybol Takımımız yeniden skor avantajını lehine çevirdi (17-14). Rakibin sete ortak olma girişimlerini orta hücumlarda Vuchkova’yla sonuçsuz bırakan Takımımız, son bölüme 20-17’lik üstünlükle girdi. Melissa Vargas’ın yüksek hücum yüzdesiyle oynadı sette son bölümde kaptan Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumlarıyla da sonuca giden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, setin kazananı oldu (25-20). İlk setin 9 sayıyla öne çıkan ismi olan Melissa Vargas oldu.

İkinci sete 2-0’la hızlı başlayan VakıfBank karşısında Vuchkova’yla skor 2-2 oldu. Karşılıklı sayılarla devam eden sette Meliha, Melissa ve Arina’yla rakip savunmayı çaresiz bırakan Kadın Voleybol Takımımız, 8-0’lık seri sonunda 13-7’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde üst üste iki mola kullanan VakıfBank, skoru 13-9’a getirse de Fenerbahçemiz, Eda Erdem Dündar ve Macris’in blok performansıyla skor üstünlüğünü korudu (15-10). Rakibine oranla hem savunmada hem de hücumda dengeli bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 25-18’le seti kazanarak 2-0 öne geçti.

Kübra Akman ve Egonu’yla sete hızlı giren VakıfBank, 4-0’lık üstünlüğü yakaladı. Eda Erdem Dündar ve Arina Fedorovtseva’yla ilk sayılarını bulan Fenerbahçe Opet ilerleyen bölümde farkı 1 sayıya indirdi (5-6). Egonu’nun ritmini arttırdığı sette Derya Cebecioğlu’yla da üretken olan konuk ekip skoru 10-16’ya taşıdı. Setin devamında Vargas, Fedorovtseva ve Vuchkova’yla rüzgarı arkasına alan Takımımız, 6 sayı geriden geldiği sete denge getirdi (18-18). Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Uzun rallilere ev sahipliği yapan setin kazananı 33-31’le Fenerbahçemiz oldu. Böylece maçı da 3-0 kazanan Sarı Melekler, ligdeki 13. galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları