FUTBOL

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, Rayo Vallecano galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu

30 Kasım 2022 Çarşamba 22:56

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, 3-1 galibiyetiyle tamamlanan Rayo Vallecano maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalar yaptı.
 
Karşılaşmayla ilgili Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, “Bu maçları maç tempomuzu koruyabilmek için yapıyoruz. Bu anlamda hazırlık maçlarını önemli görüyorum. 21’inde oynayacağımız kupa maçına kadar hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Lige verilen ara bize iyi geldi sakat oyuncuların iyileşmesi anlamında. King, Mert, Lincoln ve diğer sakat oyuncuların iyileşmesi anlamında bu ara bize iyi geldi.  Hazırlık maçı da olsa kazanmak güzeldir. Takımımın performansını beğendim. Rakibimiz kaliteli bir takım. Liglerinde Barcelona’ya karşı berabere kaldılar, Real Madrid’i 3-2 yendiler, Atletico Madrid maçından da beraberlikle ayrıldılar. Onlar da bizim gibi kendilerini göstermek istiyor. Bu tarz maçlar hazırlıktan fazlası değildir. En iyi şekilde hazırlanıp sezon sonunda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
 
Maçta sakatlık geçiren Joao Pedro’nun sağlık durumuyla ilgili Jesus, “Şu anda kesin bir bilgim yok. Hastaneye gitti. Gerekli testler yapılacak. Bu aranın sakatların iyileşmesi anlamında bize iyi geldiğini söylemiştim, mevcut durumda iki sakat oyuncumuz daha var. Luan Peres yaklaşık 3 aydır bizimle değil, Arda da milli takımında sakatlık yaşadı. Umarım Pedro’nun durumu ciddi değildir. Çünkü Dünya Kupası’nda olan forvetlerimizin de Dünya Kupası’ndan ayrıldıktan sonra bir süre izne ihtiyacı olacak. Önümüzde oynayacağımız önemli maçlar var; hem kupada oynayacağımız maç hem de ligde oynayacağımız Trabzonspor maçı.” şeklinde konuştu.
 
Arda Güler ve Luan Peres’in sakatlığıyla ilgiliyse Jorge Jesus, “Milli takımda bir sakatlık yaşadı. Umarım en kısa sürede döner. Peres de aynı şekilde sakat. İkisinin de tedavisi devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Dünya Kupası’nda mücadele eden futbolcularımızın performansıyla ilgili değerlendirme yapan Teknik Direktörümüz, “Batshuayi’nin henüz bir maçı eksik, gruptaki son maçı henüz oynamadı. Valencia 3 maç yaptı ve üçünde de iyi performans sergiledi, 3 gol attı. 3 maçta da kalitesini gösterdi, forvet olarak üzerine düşeni yaptı ve gollerini attı. Batshuayi de ilk maçında golünü attı, ikinci maçında atamadı. Şu an aklımda olan şey Valencia maçlarını tamamladığı için aramız olabildiğince çabuk katılması. Tabii ki tatil yapacak, bunu hak etti ama tatili bittikten sonra bir an önce aramıza katılmasını istiyorum çünkü aradan sonra önemli maçlarımız var kupada ve ligde. Batshuayi’nin de en aynı şekilde mümkün olduğunca çabuk şekilde takımımıza dönmelerini bekliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.