YÜZME

Dünya rekortmeni Olimpik yüzücümüz Emre Sakçı ‘Yılın Sporcusu’ ödülünün sahibi oldu

06 Nisan 2022 Çarşamba 19:46

Dünya rekortmeni milli yüzücümüz Emre Sakçı, İstanbul Okan Üniversitesi öğrencilerinin ve çalışanlarının oylarıyla belirlenen İstanbul Okan Üniversitesi 2021 Spor Ödülleri’nde ‘Yılın Sporcusu’ ödülüne layık görüldü.

Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türk sporunun gelişmesine katkıda bulunan isimlerin ödüllendirildiği törende; ‘yılın onur ödülü’, ‘yılın sporcusu’, ‘yılın futbolcusu’, ‘yılın hakemi’, ‘yılın spor programı’, ‘yılın spor yorumcusu’ başta olmak üzere birçok ödül dağıtıldı.

'Yılın Sporcusu' seçilen Emre Sakçı’nın ödülünü, kendisi İzmir’de kampta olduğundan dolayı Yüzme Şubemizin Antrenörü Burak Kartal aldı. Törene bir video ile katılan sporcumuz Emre Sakçı, kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkür etti.

Olimpik yüzücümüz Emre Sakçı, Türkiye Şehitkamil Arena Kulüpler Arası Kısa Kulvar Genç - Açık Yaş ve Yıldızlar Bireysel Yüzme Şampiyonası’nda 50 metre kurbağalama finalinde elde ettiği 24:95’lik derecesiyle hem kendisine ait olan Avrupa rekorunu (25:29) geçmiş hem de 25:25 olan Dünya rekorunu 24:95’e indirmişti.

Basın Fotoğrafları