YÜKSEK DİVAN KURULU

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın YDK toplantısındaki konuşması

30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:14

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Fenerbahçe Spor Kulübü Temmuz Ayı Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okudu:
 
Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygı değer Yönetim Kurulu Üyeleri, kıymetli Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz ve ekranları başından bizleri takip eden büyük taraftarımız… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Bu senenin üçüncü Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız üç ay, yeni sezona sportif çerçeve başta olmak üzere, finansal ve idari anlamda en iyi şekilde başlayabilmek adına, yoğun çalışmalar yaptığımız bir süreç oldu.
 
Öncelikle, 4 Haziran 2022’de gerçekleştirdiğimiz, 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı ile sözlerime başlamak istiyorum. Kulübümüzün en güzide tesislerinden, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, 2021 dönemi faaliyetleriyle ilgili, Yönetim Kurulumuz, oy birliğiyle ibra edildi. Denetim Kurulu’nun da faaliyetlerinden ötürü oy birliğiyle ibra edilmesinin ardından, Kulübümüzün 2022 yılı bütçesi de, Genel Kurul üyelerimizin teveccühüyle, oy birliğiyle kabul edildi. Siz değerli üyelerimize, Yönetim Kurulumuza olan desteğiniz ve bize duyduğunuz güveni herkese gösterdiğiniz için, gönülden teşekkür ediyorum.
 
Kıymetli Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Sportif olarak geride kalan 3 ay içerisinde; Erkek futbolda 2021-2022 sezonunun sona ermesiyle beraber, Cumhuriyetin 100.yılında, şampiyon olma hedefiyle yola çıkarak yaptığımız planlamalar çerçevesinde, uygulamalara başladık. Bu kapsamda, ilk olarak Portekizli dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus’u, Erkek Futbol A Takımımızın başına getirdik. Bu noktada, geçen sezon aralık ayında göreve geldikten sonra, gösterdiği liderlikle, Takımımızın özgüven kazanmasında ve ligi 2.sırada bitirmesinde tartışmasız büyük bir rol oynayan, Sayın İsmail Kartal hocamıza bir kez daha camiamız adına teşekkür ediyorum.
Erkek basketbolda, Türkiye Süper Ligi final serisinde, Anadolu Efes’i 3-1 mağlup eden Fenerbahçe Beko, lig şampiyonluğunu kazanarak kupayı müzemize getirdi.
 
Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız da, camiamıza şampiyonluk sevinci yaşatan bir diğer Takımımız oldu. Kadınlar Basketbol Ligi finalinde, toplamda 3-0 ile mutlu sona ulaşarak, müzemize bir kupa daha eklemeyi başardık. Her iki şubemizi de can- ı gönülden kutluyorum.
 
Şubelerimizin 3 aylık faaliyetlerine dair daha ayrıntılı bilgiler için, şimdi sözü şube sorumlularımıza bırakıyoruz. (Videolar yayınlandı) Şube sorumlularımıza, ayrıntılı bilgilendirmeleri için teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz,

Sayın Başkanımız Ali Koç’un, 11 Temmuz’da gerçekleşen bayramlaşma töreninde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak, bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda rol alan, Fenerbahçe'ye yakışacaktır. Bu özel yılda, Fenerbahçemizin hedefi, başta futbol olmak üzere, var olduğu her alanda zirveye oynamak ve şampiyonluğu elde etmektir. Bu yolda da en büyük destekçimiz, hiç şüphe yok ki Fenerbahçe’nin büyük taraftarı olacaktır.
 
Öyle ki, 18 Haziran’da satışa çıkardığımız stadyum kombinelerimizin, sizlerin gösterdiği büyük ilgi sonrasında, çok kısa bir süre içerisinde tükenmesi, ‘SAHNE BİZİM, SALDIR FENERBAHÇE!’ diyerek başlayacağımız, 2022-2023 sezonuna, ne kadar güçlü bir giriş yaptığımızın, en büyük göstergesidir. Gücünü yanımızda hissettiğimiz taraftarlarımıza teşekkür ediyor, her branşta zaferlerle dolu bir yıl olmasını diliyorum.
 
Bu sezon itibarıyla, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurulduğu, 1923 yılından bugüne kadar uzanan, 100 yıllık sürede kazandığımız,  28 Türkiye Şampiyonluğu’nun karşılığı olan, beş yıldızlı armamızı formamızda kullanımı dışında her yerde kullanmaya başladık.  Beş yıldızımız formalarımıza ise 2023-2024 sezonundan itibaren dâhil olacak.  

Kulübümüzün işleyişiyle ilgili konulara gelirsek;

4 yıldır, hemen hemen her toplantıda vurguladığımız ve attığımız adımları paylaştığımız bir husus var ki, o da dijital dönüşüm.  Dijitalleşmenin bugünün gerçekliği haline geldiği günümüzde, Kulübümüz, bu dünyada doğru bir şekilde yerini alabilmek adına, yeni uygulamaları gün be gün hayata geçiriyor.
 
Bu doğrultuda, ‘Herkes İçin Dijital Erişilebilirlik’ diyerek, haziran ayı itibarıyla, işitme engelli bireylerin, toplumsal hayattaki bariyerlerini kaldırmak için, ‘Engelsiz Çeviri’ projesini hayata geçirdik. Bu projeyle, Kulübümüzün resmi internet sayfasında kullanıma sunulan, ‘İşaret Dili Çeviricisi’ eklentisiyle, internet sayfasında tıklanan cümleler, yapay zekâ analizlerinden geçerek, işaret dili dil bilgisi kurallarına uygun olarak işleniyor; işlenen cümleler, güncel teknolojiler kullanılarak, işaret dili videosu sentezleniyor.
 
Bir diğer adım attığımız husus ise Fenerbahçe Token oldu. Bildiğiniz gibi, Ağustos 2021’de, Paribu iş birliğiyle piyasaya sürülen tokenlar, camiamızın gösterdiği ilgiyle, ön satış sürecinin 1,5 saatte bitmesiyle, Kulübümüze 436 milyon TL kazandırarak, dünyadaki en başarılı fan token satış süreçlerinden birine imza atmıştı. 25 yıllık uzun vadeli iş ortaklığının başlangıcında, ilk olarak Paribu’da listelenerek yerel yatırımcı sayısını 85.000’in üstüne çıkaran Fenerbahçe Token, Bitfinex ile dünyaya açıldı ve Bitfinex’te listelenen ilk fan token oldu.
 
Sayın üyelerimiz,

Kulübümüzün finansal sürdürülebilirliğini sağlamak açısından, gelir kalemlerimizi artırma çalışmalarımıza, katma değer sağlayacak projeleri üretmeye ve hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda, taraftarlarımıza çubuklu formamızı terleten futbolcularımızın en yakınında olma imkânı sunulan, “Taraftarın arkanda” projesini hayata geçirdik.

Bu kapsamda, taraftarlarımızın fotoğrafları, 2022-2023 Spor Toto Süper Lig sezonunda oynayacağı 35 müsabakada, futbolcularımızın forma sırt numaralarında yer alacak.

Hazır forma numaralarından bahsetmişken, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü’nde gerçekleştirdiğimiz, yeni sezon formalarımızın lansmanına gelmek istiyorum. Pandemi şartları dolayısıyla, iki senedir gerçekleştiremediğimiz, gelenekselleşen forma lansmanımızı, bu sezon başında yapabildiğimiz için büyük mutluluk duyuyorum.

PUMA’nın, Kulübümüz için hazırladığı ve “DELİCE SEV” sloganıyla tanıtılan, 3 özgün ve birbirinden güzel tasarımla, demin de vurguladığım gibi, 2022-2023 sezonuna güçlü bir giriş yapıyoruz.
 
Lansmanın ardından, bir gün içerisinde rekor sayıda satışa ulaşmamız da, taraftarımızın beğenisini ve yeni sezona dair iştahını en iyi şekilde gösteriyor. Taraftar formalarımızın yanı sıra, futbolcularımızın giyeceği ve özel bir teknolojiyle üretilen, sadece 72 gram ağırlığında olan, 5000 adet maç forması da, merkez mağazalarımızda satışa sunuldu. Umuyorum ki, bu formalarla birlikte bu sezon başarıdan başarıya koşacağız.
 
Değerli Fenerbahçeliler,

Geride bıraktığımız 3 aylık dönemde, Milli bayramlarımızdan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutladık.

Atamızın, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere, Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü olan bu bayramda, Ülker’in desteğiyle Samsun Terme Fatih Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11 kız öğrenci, “Atatürk’ün Şehrinden Atatürk’ün Kulübüne ziyaret” diyerek, Kulübümüze iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Atasının izinde ilerleyen Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, çocuklarımızı ağırlamaktan ve onlara Fenerbahçe’yi anlatmaktan büyük bir mutluluk duyduk.

Bayramımızın ardından, tüm camiamızı gururlandıracak, güzel bir adımı daha atmanın mutluluğunu yaşadık. Türk sporunun geleceği için, aydın ve başarılı sporcular yetiştirme bilinciyle çıktığı yolda, Atatürk ilke ve inkılaplarını kendisine pusula edinen ve bir gün olsun bu duruşundan sapmayan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, bu aidiyeti, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi heykelini, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin girişine dikerek göstermek istedik.

Kulübümüze tahsis edilen, Kenan Evren Lisesi’nde tahliye çalışmalarının başlamasının ardından, lise binası önünde bulunan ve değerli heykel sanatçımız, merhum Prof. Dr. Tankut Öktem’in eseri Atatürk heykeli, mevcut yerinden alınarak, restorasyon çalışmalarının ardından, stadımızın Fenerium tribünü protokol girişine yerleştirildi.

Eminim ki, heykelin oradaki varlığı, oradan her geçen ve heykelin önünde yer alan, Atamızın 3 Mayıs 1918’de, Kulübümüzü ziyaret ettiğinde hatıra defterimize bıraktığı satırları okuyan Fenerbahçe taraftarının tüylerini diken diken edecek ve bir kez daha bu yüzden “İyi ki Fenerbahçeliyiz” diyorum. Müsaadenizle söz konusu onur kaynağı satırları bir kez daha burada okumak istiyorum:

“Fenerbahçe Kulübünün her tarafta beğenilip değer verilen, ortaya çıkmış eser ve çalışmalarını duymuş ve bu kulübü ziyaret edip bu işte emeği, yardımı olanları tebrik etmeyi görev edinmiştim. Bu görev ancak bugün yerine getirilebilmiştir. Takdir ettiğimi ve kutladığımı buraya kaydetmekle övünüyorum.

3 Mayıs 2018
Ordu Komutanı Mustafa Kemal”

 
Sözlerime son verirken: 

Fenerbahçeli olmakla en çok övündüğümüz şeylerden biri;  Kulübümüzün Türk sporuna her alanda hizmet etmesi,  Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak Türk sporunun lokomotifi olmak ve bayrağımızı şerefle dalgalandıran sporcular yetiştirmektir.

Bu kimliğimizi, yakın zamanda geride bıraktığımız Akdeniz Oyunları’nda bir kez daha ve en güçlü şekilde ortaya koymanın büyük gururunu yaşıyoruz.

319 Türk sporcunun yer aldığı Akdeniz Oyunları’nda Fenerbahçeli 43 milli sporcumuz, ülkemizin olarak kazandığımız 108 madalyanın 27’sini boyunlarına takarak göğsümüzü kabarttılar.  Madalya kazanan her 4 sporcudan 1’i Fenerbahçeli oldu.  Büyük bir özveriyle çalışıp bize bu tarifsiz gururu yaşatan sporcularımız şu an sizin için buradalar! Sizler onlar için hazırlanan videomuzu izlerken tüm sporcularımızı buraya davet ediyorum.

Kulübümüzü ve ülkemizi, değerlerimizi ve karakterlerini en iyi şekilde yansıtarak temsil ettikleri ve mücadeleleriyle, başarılarıyla bizi onurlandırdıkları için onları sizin huzurunuzda camiamız adına can-ı gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. İyi ki varsınız!

Ayrıca sporcularımızın değerli ailelerine ve onların her anında yanlarında yer alan antrenörlerimize de teşekkürlerimizi sunuyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, bir sonraki buluşmamıza kadar sağlıklı günler diliyorum.


Basın Fotoğrafları