FB DOĞUŞ YELKEN

Milli yelkencimiz Alican Kaynar, SSL Nations Gold Cup’ta Türkiye’nin takım kaptanı oldu

17 Nisan 2019 Çarşamba 10:06

Fenerbahçe Doğuş Yelken’in Türk yelken tarihinin uluslararası alanda en fazla madalya kazanmış olimpik milli sporcusu Alican Kaynar, futbolda FIFA Dünya Kupası’nın yelken versiyonu olarak tanımlanan, dünyanın en elit yelken sporcularının katılım sağladığı SSL Nations Gold Cup organizasyonuna takım kaptanı ve proje lideri olarak davet edildi.

Etkinliğin formatı ve tanıtımı için 15 Nisan 2019 günü tüm ülkelerin takım kaptanlarının katılımı ile gerçekleşen organizasyon, İsviçre'nin Lozan kentindeki Olimpiyat Müzesi'nde düzenlendi.

İki yılda bir gerçekleşecek SSL Gold Cup'ın ilki 2021 yılının Eylül ve Ekim aylarında İsviçre'de yapılacak. 

Ülkemizi temsilen organizasyonda yer alan sporcumuz Alican Kaynar'a başarılar dileriz.

SSL NATIONS GOLD CUP KATILIMCI ÜLKELERİ:
BREZİLYA, KANADA, HIRVATİSTAN, ESTONYA, ALMANYA, YUNANİSTAN, İNGİLTERE, İTALYA, MACARİSTAN, HOLLANDA, NORVEÇ, POLONYA, SLOVENYA, İSPANYA, İSVEÇ, İSVİÇRE, TÜRKİYE, AMERİKA
 
SSL NATIONS GOLD CUP NEDİR?
SSL (Star Sailors League) en eski olimpik sınıflardan biri olan Star teknesinin Uluslararası Yelken Federasyonu tarafından olimpiyatlardan çıkartılması sonrasında sınıfın geçmişi ve çizgisine inanan yelkenciler tarafından, olimpik olduğu günlerdeki halinden daha popüler hale gelebileceği inancı ile ortaya çıktı.
Çalışmaların ardından etkinlik anlamında muhteşem bir başarıya ulaşan proje dünyanın en elit yelkencilerinin katıldığı, yarışların tüm dünyaya canlı yayımlandığı ve Uluslararası Yelken Federasyonu tarafından “Özel Organizasyon” kategorisine alınan bir başarı hikâyesine dönüştü. “SSL Nations Gold Cup” ödül organizasyonu da belirli bir yelken seviyesine sahip ülkelerin, olimpik olmayan uluslararası bir etkinliğe katılabilmeleri için milyon eurolar harcamaları gerekmesinin yanlış olduğu düşünülerek dünya genelindeki elit yelkencilerin katılımı ile düzenlenen bir etkinliğe dönüştü.

Haberin diğer fotoğrafları

/