VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçına çıkıyor

05 Aralık 2022 Pazartesi 14:55

2023 CEV Şampiyonlar Ligi gruplarında ülkemizi kadınlarda temsil edecek olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa macerasına Tenerife La Laguna maçıyla başlıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde D Grubunda yer alan Fenerbahçemiz, ilk maçında 6 Aralık Salı günü saat 18.30’da İspanya’nın Tenerife La Laguna takımını konuk edecek. TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanacak mücadele, Tivibu Spor 2’den canlı yayınlanacak.

Takımımız Tenerife La Laguna’nın yanı sıra Polonya’dan LKS Commercecon Lodz ve Almanya’dan Allianz MTV Stuttgart ile aynı grupta yer alıyor.

Sezonun ilk resmi maçı olan 13. Spor Toto Şampiyonlar Kupası’nda, VakıfBank ile karşılaşan Kadın Voleybol Takımımız, rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçerek 2009, 2010, 2015’in ardından dördüncü kez bu kupayı müzemize getirdi.

Geçtiğimiz ay başlayan Misli.com Sultanlar Ligi’nde ilk 9 haftada 6 galibiyet, 3 mağlubiyet alan ve 19 puan toplayan Ekibimiz, dördüncü basamakta yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi serüvenine eleme maçları oynayarak başlayan Tenerife La Laguna, üçayaklı ön eleme turunda ilk olarak Bimal-Jedinstvo BRČKO’yu iki maçta da 3-0’la saf dışı bıraktı; ardından Vasas Óbuda BUDAPEST takımının rakibi olan İspanyol temsilcisi, iki maçı da kaybetti. Son eleme turunda Calcit KAMNIK ile karşılaşan Tenerife, iki maçta da rakibini mağlup ederek (2-3 ve 3-1) adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırdı. Geçtiğimiz sezon Challenge Cup'ta boy gösteren Tenerife La Laguna, finale kadar yükselme başarısı göstermiş, ancak finalde Savino Del Bene Scandicci’ye kaybetmişti.

Şampiyonlar Ligi’nde 5 grupta ilk sırayı alacak takımlar, adlarını doğrudan çeyrek finale yazdıracak. En iyi 5 grup ikincisi ve en iyi 1 grup üçüncüsü ise play-off etabında mücadele edecek. Play-off aşamasında tur atlayacak 3 takım çeyrek finale yükselecek, kaybeden takımlar ise yoluna CEV Kupası çeyrek finalinden devam edecek.