VOLEYBOL

Kaptanımız Eda Erdem Dündar "2021 yılının en iyi 12 kadın voleybolcusu" listesinde yer aldı

12 Ocak 2022 Çarşamba 12:15

Fenerbahçe Opet ve A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar, FIVB'nin "2021 yılının en iyi 12 kadın voleybolcusu" listesinde yer aldı.

Volleyball World tarafından Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyat Oyunları gibi 2021 yılının en önemli spor organizasyonları baz alınarak hazırlanan ‘The #BestOf2021’ listesinde Kaptanımız Eda Erdem Dündar, 11. sıraya yerleşti.

A Milli Takım formasıyla mücadele ettiği 2021 FIVB Voleybol Kadınlar Uluslar Ligi ve 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası gibi iki önemli organizasyonda milli takım formasıyla bronz madalya kazanan Kaptan, aynı zamanda bu iki büyük şampiyonada ‘Rüya Takım’da yer alma başarısı da gösterdi. Kaptan Eda Erdem Dündar’ın liderlik ettiği Filenin Sultanları, Tokyo Olimpiyatları’nda ise Çeyrek Finale kalma başarısı göstererek tarihinde ilk kez olimpiyatlarda son 8 takım arasına kaldı. Eda Erdem Dündar’ın 2021 yılındaki son başarısı ise Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız ile Dünya üçüncülüğü oldu.

Geçtiğimiz yıl Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB tarafından 'Tarihin En İyi 100 Oyuncusu' listesine seçilerek tarihi bir başarıya da imza atan kaptanımız Eda Erdem Dündar, aynı zamanda 2021 CEV Şampiyonlar Ligi’nde voleybol severlerin oylarıyla belirlenen All Star takımında “En İyi Orta Oyuncu” olarak da yer aldı.

The #BestOf2021’ listesine ulaşmak için tıklayınız.