VOLEYBOL

Kuzeyboru 1-3 Fenerbahçe Opet

31 Ekim 2020 Cumartesi 22:29

Misli.com Sultanlar Ligi'nin 13. haftasında Aksaray Spor Salonu’nda Kuzeyboru ile karşılaşan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, mücadeleden 18-25, 25-19, 24-26 ve 14-25’lik setler sonunda 3-1 galip ayrıldı.

Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir ile çevre illerde hissedilen deprem sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ev sahibi Kuzeyboru oyuncuları sahaya “Aksaray’ın kalbi İzmir için atıyor” pankartıyla çıktılar.

Sarı Melekler müsabakaya Melissa Vargas, Bianka Busa, Eda Erdem Dündar, Dicle Nur Babat, Naz Aydemir Akyol, Cansu Çetin altısı ve libero Aylin Sarıoğlu ile başladı.

Mücadelede ilk sayılar her iki takım oyuncularının da yaptığı hatalar sonrasında geldi (1-1). Setin hemen başında Melissa Vargas ve Bianka Busa ikilisiyle üretken olan Fenerbahçe Opet, skoru 3-6 yaptı. Ev sahibi Kuzeyboru, Boskovic’le maça ortak olmaya çalışsa da Takımımız, Dicle Nur Babat ve Cansu Çetin’le farkı 4 sayıya çıkardı (6-10).  Sete Boskovic’in etkili oyunuyla tutunmaya çalışan Kuzeyboru’ya Vargas’la cevap veren Fenerbahçemiz, teknik molaya 9-12 önde girdi. Moladan Annie Mitchem ve Sabriye Dikmen Gönülkırmaz’ın sayılarıyla dönen taraf Kuzeyboru olurken Takımımızın cevabı Melissa Vargas’tan geldi (12-15). Devamında Cansu Çetin’in üst üste bulduğu sayılarla farkı açan Sarı Melekler, 13-17’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skor karşısında mola alan rakibimiz moladan Boskovic’le döndü ve farkı iki sayıya indirdi (15-17). Sette son bölüme girilirken Matea Ikic ve Boskovic’le maça tutunmaya çalışan rakibin direncini bu bölümde skor yüküne ortak olan Naz Aydemir Akyol ve Eda Erdem Dündar’la kıran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 18-25 kazandı.

İkinci set Matea Ikic ve Eda Erdem Dündar’ın karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Sete Ikic’le hızlı başlayan Kuzeyboru’da skora katkı veren bir diğer isimse Boskovic oldu (5-3). Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, devamında Cansu Çetin ve Dicle Nur Babat’la skora denge getirse de (6-6), bu bölümde Takımımızın yaptığı hatalar dikkat çekti ve rakibimiz 9-7’lik üstünlüğü yakaladı. Teknik molaya 12-8’lik skorla önde giden taraf ev sahibi Kuzeyboru olsa da moladan Melissa Vargas’ın sayısıyla dönen Fenerbahçemiz, farkın açılmasına engel oldu (12-9).  Dikkat çeken bir performansa imza atan Boskovic’le skoru 15-10'a getiren Aksaray temsilcisi karşısında Dicle Nur Babat ve Melissa Vargas’la üretken olan Takımımız, farkı 3’e indirdi (15-12). Boskovic ve Annie Mitchem’la sonuca giden Kuzeyboru, seti 25-19 kazanarak durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü setteki ilk sayı Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızdan geldi. Ev sahibi takım devamında Boskovic, Ikic ve Mitchem’la üst üste sayılar bulurken, takımımızın yaptığı hatalar da skora eklenince rakibimiz 7-1’lik üstünlüğü yakaladı. Bu skor karşısında Bianka Busa, Dicle Nur Babat ve Melissa Vargas’la reaksiyon gösteren Fenerbahçemiz, skoru 10-7’ye getirdi. Setteki teknik molaya 12-8 önde giren taraf Kuzeyboru olsa da seti bırakmayan Fenerbahçemiz, skoru 13-11 yaptı. Devamında farkı açan (17-12) Kuzeyboru karşısında Melissa Vargas ve genç oyuncumuz İpar Kurt’la farkı eriten Takımımız skoru 20-17 yaptı. Setin son bölümü nefes kesen rallilere sahne olurken oyunu bırakmayan Fenerbahçemiz, maça denge getirdi (22-22). Harika bir geri dönüşe imza attığımız setin kazananı da 24-26’yla Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu.

Dördüncü sete Naz Aydemir Akyol ve Bahar Toksoy Guidetti’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, setin hemen başında 1-5’lik üstünlüğü yakaladı. Takımımızın en skorer ismi olan Melissa Vargas’la aradaki farkı açan Sarı Melekler, Eda Erdem Dündar’ın da bloktaki başarısıyla teknik molaya 5-12 önde gitti. Moladan Eda Erdem Dündar ve Bianka Busa’nın 3-0’lık serisiyle dönen Sarı Melekler, farkı 9 sayıya çıkardı (5-14). Rakip Kuzeyboru, Boskovic’le farkı eritip maçın içinde kalmaya çalışsa da özellikle Melissa Vargas'ın üst üste bulduğu sayılarla rakibe geçit vermeyen Fenerbahçemiz, setin sonunu getiren taraf oldu (14-25) ve mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.