VOLEYBOL

Filenin Sultanları Avrupa ikincisi

08 Eylül 2019 Pazar 22:20

16 yıl sonra Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Fenerbahçe Opet Başantrenörü Zoran Terzic’in çalıştırdığı Sırbistan’a 3-2 mağlup olarak şampiyonayı ikinci olarak tamamladı.

Rakibi karşısında maça iyi başlayan Filenin Sultanları ilk seti 25-21 kazandı. Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda final oynayan A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ikinci ve üçüncü seti 25-21 kaybederek 2-1 geriye düştü. 

Büyük bir çekişmeye sahne olan dördüncü sette Milliler mücadeleyi bırakmadı ve 25-21'lik skorla maçı son sete taşıdı. Kaptan Eda Erdem Dündar'ın önderliğinde Filenin Sultanları, final setinde de 11-9'dan geri geldi ama seti 15-13, maçı ise 3-2 kaybetti. 

Voleybol Şubemizden sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da Filenin Sultanları’nın yanındaydı.

Eda Erdem Dündar: Verdiğimiz mücadele takdire şayandı

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın Kaptanı Eda Erdem Dündar da maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Performansıyla şampiyonaya damga vuran Eda Erdem Dündar, “Üzgünüz çünkü olacağına çok inanmıştık. Olmayınca insan kendini tutamıyor. Yine de çok güzel mücadele verdik. Basit hatalarla maçı verdik. Açık ara önde gittiğimiz bir setti. Açığa giden freeball'u alsak 10-6 olacaktı. Yine de 2. olarak büyük bir başarıya imza attı. 3-0 da olabilirdi ama 3-2'ye uzadı. 3-0 bitseydi belki kahrolurduk ama 3-2 bitmesi yine de çok üzücü. Verdiğimiz mücadele takdire şayandı. Turnuva güzel geçti ama keşke sonunu getirebilseydik. Yöneticilerimize ve ekibimize teşekkürler. Federasyona da teşekkür ederim. Yıllardır Avrupa Şampiyonası oynuyorum, gördüğüm en iyi organizasyondu. Çok güzel geçti benim için şampiyona. Bireysel performansım adına da takımıma çok yardımcı oldum. Çok mutluluk verici ama şu altını almak hiçbir şey önemli olmayacaktı. Genç bir kadromuz var ama bazı şeyleri ispatladığımızı düşünebiliyorum. Sırbistan gibi dünya çapında takımlarla mücadele edebilmek, onlara daha fazla yaklaşmak istiyorsak bazı şeyleri daha dikkatli yapmalıyız.” dedi.

Salon: Ankara Arena
Hakemler: Agneiezska Michilic, Ilaria Vagni
Sırbistan: Busa, Velikovic, Ognjenovic, Mihajlovic, Mina Popovic, Boskovic, Blagojevic, Mirkovic, Bjelica, Aleksic, Milenkovic, Pusic (L), (Silvijia Popovic)
Türkiye: Meliha, Kübra, Meryem, Hande, Eda, Naz, Zehra, Ebrar, Şeyma, Gözde, Fatma, Cansu, Simge(L), (Aylin)
Setler: 21-25, 25-21, 25-21, 15-13
Süre: 2 Saat 12 dakika (24, 28, 30, 21)

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları