VOLEYBOL

Voleybol İdari Menajerimiz Abdullah Paşaoğlu’ndan açıklamalar

19 Ocak 2019 Cumartesi 19:24

Fenerbahçe Voleybol Şubemizin İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu, Radyo Spor’a telefon bağlantısıyla katıldı ve voleybol takımlarımızın son durumları, yapılan çalışmalar, altyapıdaki gelişmeler ile yoğun ve zorlu maç takvimiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Öncelikle voleybol takımlarımızın başarılarına değinen İdari Menajerimiz Abdullah Paşaoğlu, “Büyük camianın takımlarıyız. Taraftar ve yönetimimizin destekleri ile hep en iyisini yapmaya çalıştık. Türk voleyboluna büyük katkılar yaptık. Biz önden gittiğimiz için diğer takımlar da yaptırımlar yaptı. Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları elde ettik. Bir günde iki voleybol takımımız, Avrupa Kupası alarak dünya tarihine geçti" dedi.

Öte yandan Opet’in kadın voleybol takımımıza isim sponsoru olmasının önemine vurgu yapan Paşaoğlu, “Taraftar desteği çok önemli ama mali destek de çok değerli. Bu sene Opet, Kadın Voleybol Takımımıza isim sponsoru oldu. Bu aslında voleybol takımlarımıza destek demektir. Kadın voleybol takımının kulübe yükü bu sayede azaldı ve erkek voleybola ve altyapıya daha çok yatırım yapma şansı oldu" diye konuştu.

Erkek voleybol takımımız ve altyapı ile ilgili de konuşan deneyimli yönetici, “Erkek voleybol takımımız sezona biraz iyi başlamadı ama önce antrenör değişikliği, sonrasında başka desteklerle sezon sonunda en yukarları zorlayan bir takım olacağımıza inanıyorum. Erkek voleybol takımımızda 8 tane altyapıdan gelen sporcu var. 2 tane de kiralık, 2. lisanslı sporcumuz var. 6-7 tane de kiraya verdiğimiz altyapı erkek voleybolcularımız var. Takımın ikinci kaptanı İzzet dahil hepsi Fenerbahçe altyapısından yetişmedir. Kadınlarda da altyapıda gelişmeler var. A takımda altyapıdan yetişen Melis ve Merve var. Yıldız ve genç takımda 8-10 oyuncumuz var. Bunlar kısa dönemde A takımı zorlayacaklar isimler. Altyapımız emin ellerde. Arkadaşlarımız çok iyi çalışıyor. Fenerbahçe Spor Okulları çok iyi çalışıyor. Spor okullarından altyapıya oyuncu seçiyoruz. Fenerbahçe ve Türk voleyboluna hizmet edecek çok iyi oyuncularımızın yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Kadın voleybol için de Paşaoğlu, “Türkiye Kadınlar ligi Dünya’nın en iyi ligi. CEV Şampiyonlar Ligi’nde yine 2 ya da 3 Türk kadın voleybol takımı, final four oynayacak. Son yıllarda bu durum hep böyledir. Bunlar; Fenerbahçe, Vakıfbank ve Eczacıbaşı VitrA’dır. Bunlar Dünya’nın en iyi takımları. Türkiye liginde en iyi üç takım arasındayız. Şampiyonlar Ligi’nde grubumuzda lideriz. Çarşamba günü Bükreş ile oynayacağız. Burhan Felek’te taraftarımızın desteği ile maçı kazanıp, liderliğimizi pekiştireceğimize inanıyorum. Yarın Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet, VakıfBank ile oynayacak. İlk maçı 3-2 kaybetmiştik. VakıfBank’ın ev sahipliğinde oynanacak. Belki kazanacağız ve ligdeki sıralama değişecek. Hedefimiz hep en üst düzeyde olmak, şampiyon olmak. Bu sene yapamazsak seneye kesinlikle Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak döneceğimize inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“Voleybolda taraftar ilgisi İstanbul için biraz düşük” diyen Abdullah Paşaoğlu, “İstanbul dışında her yerde salonun yarısını Fenerbahçe taraftarı dolduruyor. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. İstanbul’daki taraftarlar, futbol, basketbol ve diğer branşlardaki maçları da takip ettikleri için, voleybola daha az ilgi oluyor. Üst düzey ve kritik maçlarda ise bizi taraftarımız hiç yalnız bırakmıyor. Kadın voleybolu Türkiye’nin Dünya’daki en başarılı branşı ama Erkek Basketbol Takımımız, Euroleague’deki şampiyonluğu ve finallerde yer alması basketbola ilgiyi arttırdı. Fenerbahçe olarak bütün branşlarımızla gurur duyuyoruz. Daha da iyi olacağımıza inanıyorum. Voleybolun bütçesi ise futbol ve basketbolla mukayese edilemez. Mantıklı bütçelerler çerçevesinde ilerliyoruz. Türkiye Ligi’nde de üçüncü ve dördüncü sıradaki bütçeyle ilerliyoruz. Her şey para değil. Camiamız ve taraftarımızın desteği fazla. Kulüp televizyonumuz, sitemiz, sosyal medya hesaplarımız ve sizlerin sayesinde sesimizi tarafatara ulaştırıyoruz. Opet’in desteğinden sonra önümüzdeki yıl maddi yönden de daha rahat olarak daha yukarılara çıkacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.