VOLEYBOL

Eski voleybolcumuz Seta Yağcı’ya ziyaret

06 Aralık 2018 Perşembe 16:40

Müze Müdürümüz Alp Bacıoğlu, Kadın Voleybol Takımımızın eski oyuncularından 81 yaşındaki Seta Yağcı’yı ziyaret etti.

1954 yılında Ayten Salih liderliğinde kurulan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı'nın uzun yıllar üst üste İstanbul ve Türkiye şampiyonluklarını kazanan kadrosunda yer alan oyuncularımızdan Seta Yağcı, kulübümüzün Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile birlikte yürüttüğü HeForShe projesiyle ilgili düşüncelerini de dile getirdi.

Kadın voleybol Takımımızın maçlarını hiç kaçırmadan takip ettiğini belirten Seta Yağcı, “İzlemekten çok büyük zevk alıyorum. Maçı seyrettikten sonra tekrarını bile izliyorum. Şu an teknik çok güzel. Kızların boyları 1.80’den aşağı değil. Çok güzel oynuyorlar. Her spor olduğu gibi voleybol da bir hayli ilerlemiş durumda. Hem voleybolu hem de basketbolu aynı zevkle seyrediyorum.” dedi.

Oyunculuk yıllarında Fenerbahçe’ye bağlılığından dolayı başka takımlardan teklif bile yapılamadığını belirten efsane voleybolcu, “Benim ve benim gibi bazı arkadaşlarımın ne kadar koyu Fenerbahçeli olduğumuzu bildikleri için böyle bir teklifi yapamazlardı çünkü bilirlerdi ki zaten öyle bir şey olamazdı.” diye konuştu.

"KADINLARA GÜVENİN"
Kadınların spor dünyasında aktif rol almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ve daha da fazla rol almaları gerektiğinin altını çizen Seta Yağcı, “İnşallah ileri dönemlerde daha da değer verirler. Günümüzde her kadın her erkeğin yaptığı işi yapabiliyor; tır bile kullanıyor. Hanımlara güvensinler, onlara o imkanları versinler. Biz bu sporu imkansızlıklar içinde yaptık ama şimdi her türlü imkan var. Işık gördükleri hanımların hepsine hem maddi hem de manevi destek olsunlar.” ifadelerini kullandı.

Başkanımız Ali Koç önderliğinde başlatılan HeForShe projesini de desteklediğini ifade eden Seta Yağcı, “HeForShe kampanyasını destekliyorum. Kendimi bildim bileli erkek-kadın ayrımı hiçbir zaman yapmadım. Ben kendimi kadın gibi de gördüm, erkek gibi de.” dedi.

"KULÜBÜMÜZÜN ESKİ SPORCULARA İLGİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Fenerbahçe’nin eski sporcusu olarak hatırlandığı için çok mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Fenerbahçeli eski voleybolcu, “Şu ana kadar eski sporculara ne adları soruldu ne de yaptıkları soruldu. İlk defa siz yapıyorsunuz. Tüm ekibinize, kulübümüze teşekkür ediyorum. Bu teşvik ve ilgi zannediyorum ki yeni Başkanımızdan kaynaklanıyor. Onu da öpüyorum, başarılar diliyorum. Ne isterse onun yanındayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

Seta Yağcı, şahsi arşivindeki belgeleri kulübümüzle paylaşarak sözel tarih çalışmalarımıza da katkıda bulundu.

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları