VOLEYBOL

Eczacıbaşı VitrA 3-0 Fenerbahçe

14 Kasım 2018 Çarşamba 16:42

Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nin 4. haftasında TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda, Eczacıbaşı VitrA’ya konuk olan Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız, 26-24, 27-25 ve 26-24'lük setler sonunda mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Muhittin İlker Dinçay ve Esra Nazlı Ercan da karşılaşmayı izledi.

Eczacıbaşı VitrA taraftarları, karşılaşma öncesinde Profesyonel Futbol Takımımızın Galatasaray ile oynadığı derbi maçında tribündeyken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve tüm camiamızı yasa boğan taraftarımız Koray Şener'i, "Kardeşimiz Koray Şener" pankartıyla andı.

Sarı Melekler mücadeleye Fatma Yıldırım, Ana Antonijevic, Melissa Vargas, Eda Erdem Dündar, Bahar Toksoy Guidetti, Samantha Bricio altısı ve libero Melis ile başladı. Takımımız Eda Erdem Dündar ve Bricio’nun sayılarıyla sete iyi başlarken ev sahibi takım Boskovic ve Kim’in elinden bulduğu sayılarla maçı dengede tuttu(5-5). Ardından Fatma Yıldırım, Eda Erdem Dündar ve Vargas’ın yakaladığı seriyle farkı 6 sayıya çıkaran Sarı Melekler, teknik molaya 6-12 önde girdi. Moladan Melissa Vargas’ın servis sayısıyla dönen takımımızda Antonijevic’in de skora katkı yapmasıyla fark 8 sayıya çıktı(6-14). Bu bölümde Vargas ve Bricio’nun yaptığı servis hatalarıyla sayılar bulan Eczacıbaşı VitrA, farkı 6’ya indirdi(9-15). Devamında Boskovic’le bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışan Eczacıbaşı VitrA karşısında(14-17), Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımımız, Bricio ile etkili oldu. Setin son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olurken ev sahibi takım, Beyza Arıcı ve Kim’le öne geçse de(22-19), takımımız Dicle Nur Babat ve Vargas’la maça denge getirdi(22-22). Seti ise kazanan 24-26’lık skorla ev sahibi Eczacıbaşı VitrA oldu.

Boskovic’in üst üste bulduğu sayılarla ikinci sete hızlı başlayan(3-0) Eczacıbaşı VitrA karşısında takımımız Vargas’la setteki ilk sayısını buldu(3-1). Ev sahibi, bu bölümde Kim ve Beyza’nın etkili oyunuyla skoru 8-4’e getirirken Sarı Melekler, Eda’yla farkı eritmeye çalıştı(8-5). Setteki teknik molaya 12-6 önde giren taraf Eczacıbaşı olsa da, moladan 2-0’lık seriyle dönen Fenerbahçemiz, farkı 4 sayıya indirdi(12-8). Setin geri kalan bölümünde Eczacıbaşı VitrA her ne kadar Beyza, Kim ve Boskovic’le bulduğu sayılarla skoru 18-12’ye getirse de Sarı Melekler, Eda-Vargas-Bricio üçlüsünün harika oyunuyla maça denge getirdi(19-19). Son bölümdeyse yeniden öne geçen ev sahibi takım(23-20), seti de 27-25 kazandı.

Mücadelenin üçüncü setinde teknik molaya 12-8’lik üstünlükle giren Eczacıbaşı VitrA, molanın ardından bulduğu sayıyla farkı 5’e çıkardı(13-8). Setin devamında her iki takım da başa baş bir oyun ortaya koydu. Özellikle skorun dengede olduğu son bölüm nefes kesen bir mücadeleye sahne olurken; Eczacıbaşı VitrA seti 26-24 kazandı. 

Salon: Burhan Felek Voleybol
Hakemler: Bülent Bozkurt, Mehmet Gül
Eczacıbaşı VitrA: Gamze Kılıç, Larson, Büşra Kılıçlı, Boskovic, Kim Koung, Beyza Arıcı (Simge Aköz, Meliha İsmailoğlu, Gibbemeyer, Ezgi Dilik, Gözde Yılmaz)
Fenerbahçe: Fatma Yıldırım, Eda Erdem Dündar, Antonijevic, Bricio, Bahar Toksoy Guidetti, Vargas (Melis Yılmaz, Damla Çakıroğlu, Dicle Nur Babat, Polen Ünver, Sıla Çalışkan, Merve Dalbeler)
Setler: 26-24, 27-25, 26-24
Süre: 96 dakika ( 31, 31, 36)

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları