VOLEYBOL

Şampiyonluk yemeğinde bir araya geldiler

06 Mayıs 2019 Pazartesi 00:16

Efeler Ligi’nde 2018-2019 sezonunu Kupa Voley ve lig şampiyonluğuyla tamamlayan Erkek Voleybol Takımımız, Başkanımız Ali Koç ve yöneticilerimizin verdiği şampiyonluk yemeğinde bir araya geldi.

Etiler’deki Sunset restoranda gerçekleştirilen ve Erkek Voleybol Takımımızın oyuncuları ile teknik kadrosunun katıldığı yemekte Başkanımız Ali Koç’un yanı sıra; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mustafa Kemal Danabaş, Simla Türker Bayazıt, Turhan Şahin, Burak Çağlan Kızılhan, Alper Pirşen ile İlker Dinçay da yer aldı.

Sıcak ve samimi bir ortamda yenilen yemek, renkli görüntülere sahne oldu. 4. Kupa Voley ile 5. lig şampiyonluğu doyasıya kutlandı.

Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay, Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Ali Koç: Şampiyonluklar gelsin, biz kutlamasını biliriz

Başkanımız Ali Koç, “Beklentilerin tam tersine bir sezon gerçekleşti. Takım sporları için belki de bütün şubeler arasında en az yatırım yaptığımız şubeydi. Sezon beklentilerimizden daha kötü başladı. Hem Simla hanım hem de İlker beyin önerileri, tavsiyeleri ve dokunuşları doğrultusunda bazı değişiklikler yaptık. Hocamızı değiştirdik. Hidalgo’yu transfer ettik. Kaptan Ulaş ipleri eline aldı, gerçek takım olduk. Benim hep sporda istediğim, ‘Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için’ ruhunu Erkek voleybol Takımımızda gördük. Genç Türk oyuncularımız da süper performans sergilediler. Kötü başlayan sezonda ligin en iyi 3 takımını arka arkaya yendik, şampiyon olduk. Sonra ligin en iyi takımını eleyerek ligde finale yükseldik. İstanbul’da 2-0 büyük bir adım. Üçüncü maçta 3 şampiyonluk sayısı verdik, hakkımızdı kazanamadık ve 2-1 oldu. Sonra sıkıntılı bir dördüncü maç, ‘Eyvah’ dedik. Hatta, ‘Sağlık olsun, bu bile başarı’ diye düşünüyorduk. Beşinci maçta inanılmaz bir performans. Çocuklar inanılmaz iş çıkardılar. Arkas Spor kadrosu derin bir takım, İzmir’de müthiş bir desteği var. Hepimiz gördük. Ona rağmen gururla bu kupayı bizim için buraya getirdiler. Allah razı olsun onlardan. Hepsini canı gönülden tebrik ediyorum. En son 2012’de böyle bir başarı yaşamıştık. Hem erkek hem de kadın voleybolda Fenerbahçe ligi domine ediyordu, kadın voleybolda Avrupa’yı domine ediyorduk. İnşallah önümüzdeki sezon imkanlarımızın el verdiği çerçevede yatırımlarımızı yapıp hep tepeye oynamaya devam ederiz. Karlı bir hafta sonu oldu bizim için. Kadın basketbolda da Galatasaray’ı elememize çok ehemmiyet veriyorum. İnşallah Çarşamba günü başlayacak seriyle kupayı müzemize getirirler. Erkek basketbolda her şey çok iyi gidiyordu ama sakatlıklar beni endişelendirmeye başladı. İnşallah sakatlarımız toparlanır, inşallah Obradovic bir kez daha şapkadan tavşan çıkarır. 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya’ya gittiğimiz zaman bugün sakatlığı bulunan oyunculardan birkaçı toparlanırlar. Futbolda yaşadığımız talihsizlikleri kötü gidişatın bir kısmını ben şansa, uğursuzluğa bağlıyorum. Tabii ki sadece şans, uğursuzluk değil, pek çok nedeni var. Birdenbire son dönemde basketbolda şanssızlıklar yaşıyoruz, bunu da skor anlamında değil sakatlıklar anlamında söylüyorum. İnşallah bunları da bertaraf edip Fenerbahçe’nin bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu bir kez daha gösterebiliriz. Bugün oyuncularımız tatile çıkmadan buluşalım istedik. Şampiyonluklar gelsin, biz kutlamasını biliriz.” dedi.

İlker Dinçay: Sporcularımızla gurur duyuyoruz

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, “Başkanım aslında tüm hikayeyi detaylarıyla özetledi. Gerçekten çok önemli bir hikaye başarıldı. Tabii her zaman söylüyoruz; Fenerbahçe bütün şubelerde şampiyonluğa oynamak üzere takımlarını kuruyor. Erkek Voleybol Takımımız şampiyon oldu. Kadın Basketbol Takımımız Galatasaray’ı eleyerek finale yükseldi. Masa Tenisi Kadın ve Erkek Takımlarımız liglerini şampiyonlukla tamamladı. Geçen hafta kürekçilerimiz Galatasaray’a karşı muhteşem bir zafer kazanıp şampiyon oldular. Genç atletlerimiz lig elemelerini hem kadınlarda hem de erkeklerde birinci bitirdiler, rekorlarımız var. Fenerbahçe’ye özel bir şey. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Burası çok büyük bir camia. Erkek Voleybol da bu camianın  en önemli parçalarından bir tanesi. Büyük ailenin küçük bir parçasıyla şampiyonluğumuzu kutluyoruz.” ifadelerine değindi.

Simla Türker Bayazıt: İleriki senelerde bu başarıların devamı gelecektir

Son olarak söz alan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ise, “Bu sene Kadın Voleybol Takımımız da büyük başarı gösterdi. Ligi 3. bitirdi, Türkiye ikincisi oldu. CEV Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü olduk. Seneye CEV Şampiyonlar Ligi’ne hem kadınlar hem de erkeklerde katılan tek Türk kulübüyüz. Biz bir spor kulübüyüz. 9 branşta kadın-erkek her branşta zirveye oynuyoruz. Takımımız da bu bilinçle, Fenerbahçelilik ruhuyla çok güzel bir ekip oldu, uyum sağladı. Ben öncelikle Başkanımıza bu görevi bize layık gördüğü için çok teşekkür ediyorum. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah ileriki senelerde bu başarıların devamı gelecektir.” diye konuştu.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları