VOLEYBOL

Erkek Voleybol Takımımız Efeler Ligi Play-off Final maçına çıkıyor

20 Nisan 2019 Cumartesi 20:51

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, 2018-2019 Voleybol Sezonu Efeler Ligi Play-off Final Etabı ilk maçında Arkas Spor ile karşılaşacak. 21 Nisan Cumsartesi günü TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak mücadele saat 17.00’de başlayacak ve TRT Spor’dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, Efeler Ligi’nde normal sezonun 22. ve son haftasında İnegöl Belediyespor’u 3-1 mağlup etmişti. Ekibimiz, ligi 12 galibiyet, 10 mağlubiyetle beşinci sırada tamamlayarak play-off turunda ise ligi 4. sırada tamamlayan Maliye Piyango ile eşleşmişti. Ekibimiz, bu turdaki rakibini ilk maçta 3-2, ikinci maçta ise 3-1 mağlup ederek seriyi 2-0 kazanmış ve yarı finale yükselmişti. Yarı finalde de Halkbank ile eşleşen Ekibimiz, ilk maçtan 3-0, ikinci maçtan ise 3-1 galip ayrılarak seriyi 2-0 kazanmıştı.

Final etabındaki rakibimiz Arkas Spor ise, Efeler Ligi’nde normal sezonu ikinci sırada tamamlamış ve play-off turunda Tokat Belediye Plevne ile eşleşmişti. Bu turda rakibini ilk maçta 3-1, ikinci maçta ise 3-0 mağlup ederek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde ise Galatasaray karşısında çıktığı iki maçı da kazanan Arkas Spor adını finale yazdırmıştı.

Final Etabı Statüsü: Final etabında birbirleri ile eşleşen iki takım,3 galibiyet alıncaya kadar karşılaşırlar. 3 galibiyet alan takım şampiyon olur. İlk iki maç, normal lig etabı sonunda puan cetvelinde alt sırada bulunan takımın sahasında yapılır. Üçüncü ve dördüncü maçlar, ligi üst sırada bitiren takımın sahasında oynanır. Galibiyetlerin eşitliği durumunda beşinci ve son müsabaka 2 gün sonra üst sırada bulunan takımın sahasında oynanır. Maçı kazanan takım lig şampiyonu, kaybeden takım lig 2.si olur.