VOLEYBOL

İzzet Ünver 14/16 programının konuğu oldu

12 Mart 2019 Salı 17:19

Erkek Voleybol Takımımızın smaçörü İzzet Ünver, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. Play-off karşılaşmaları için hazır olduklarını vurgulayan deneyimli sporcumuz, takımımızın sezonun genelinde ortaya koyduğu performanstan, cuma günü Arkas Spor ile oynayacakları Axa Sigorta Kupa Voley çeyrek final karşılaşmasına ve özel yaşamına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Genel bir sezon değerlendirmesi yapan Ünver, ligin ilk yarısında oynadıkları Arhavi karşılaşmasının kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Ligin ilk yarısını istediğimiz gibi geçiremedik. Fikstürümüz de zorluydu. Farklı mağlubiyetler sonucunda da ister istemez demoralize olduk. Sezonun ilk yarısında kritik bir Arhavi maçı oynadık. Aşağı yukarı aynı sıralardaydık. O galibiyetten sonra takımın özgüveni fazlalaştı ve art arda aldığımız galibiyetlerle sezonu bitirdik ama puan tablosuna bakıldığında 8.sıradaydık. Önümüzde dördüncü ya da beşinciliği yakalama fırsatımız çok az gözüküyordu. İlk yarıyı o şekilde bitirdik. Değişiklikler oldu, hocamız değişti, yeni transferlerimiz geldi. Bu da bizi pozitif yönde yönlendirdi. İkinci yarıya daha sert başladık ve son altı maçımızı kazandık. Derbimizi kazandık. Onun ayrı bir mutluluğu oldu. Sezonun taçlanacağı noktaya geldik. 9. sıradaydık ve bir anda 5. Sırada bitirdik. Gerek takviyelerle gerek bireysel performanslarla gerekse taraftarlarımızla farklı bir reaksiyon verdik. Üstüne koyarak galibiyet serisi yakaladık ve şu anda hazır durumdayız.”

Cuma günü Malatya'da Arkas Spor ile oynayacakları Axa Sigorta Kupa Voley Çeyrek Final karşılaşmasını da değerlendiren smaçör, “Bu sene en büyük talihsizliğimiz, fikstürlerimizin ve kuralarımızın sert olması ama turnuvalar böyle. Kim günündeyse maçların favorisinin o olduğu maçlar oynuyoruz. Arkas da ligi ikinci sırada bitiren şampiyonlar ligi takımı. Biz İzmir’de 3-2 kaybettik ama tie-break’te çok acamice kaybettik. O zaman daha işi kıramadığımız dönemlerdi. İlk yarıyla kıyasladığımız da şu an daha ciddiye alınan bir rakibiz. Biz istediğimiz profile büründük ve Arkas da bunun bilincinde. Cuma günü nasıl bir senaryo olur bilmiyorum ama umarım bizim mutlu olduğumuz bir senaryo yaşarız. Buna hazırız. Elimizden gelen mücadeleyi verip galibiyetle ayrılmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son olarak taraftarlarımıza da çağrıda bulunan İzzet Ünver, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Zor zamanlarımızda taraftarlarımız arkamızda durdu. Demoralize kısmında bizi ayağa kaldırdılar. Rakibe baskıyı, hakemlere baskıyı çok iyi yaptılar ve bütün bunlar bizim kimyamızın oturmasında bize yardımcı oldu. Bundan sonra onlara daha çok ihtiyacımız var. Taraftarlarımız olduğunda rakiplerimiz de bizden daha fazla ürküyor. Dişli oynama kısmında onların payı bizden daha fazla. Malatya’da da bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyorum. Umarım onlara gereken mücadeleyi gösterebiliriz. Elimizden gelen mücadeleyi sahada vereceğiz. Turnuva bu ve favorisi yok. Tek maçların telafisi olmuyor. Taraftarlarımızı Malatya’ya bekliyoruz ve bizleri yalnız bırakmasınlar.”