VOLEYBOL

Ferhat Akdeniz 14/16 programının konuğu oldu

04 Mart 2019 Pazartesi 15:53

Erkek Voleybol Takımımızın orta oyuncusu Ferhat Akdeniz, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 14/16 programına konuk oldu. Fenerbahçeliliğinin babasından geldiğini vurgulayan deneyimli sporcumuz, Galatasaray derbisinde gösterdiği performanstan, Takımımızın sezon sonu hedeflerine ve özel yaşamına ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İlk olarak 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandığımız Galatasaray derbisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ferhat Akdeniz, “Sıralamada nerede olursanız olun derbi maçı oynuyorsunuz. Öneminin hepimiz farkındaydık ve o mantaliteyle sahaya çıktık. Maça istediğimiz gibi başlayamadık. İlk iki set çok kötü bir performans ortaya koyduk. Sonrasında kendi oyunumuzu oynamaya başladık. Onlara kim olduğumuzu ve kolay lokma olmadığımızı gösterdik. Bileğimizin hakkıyla ve savaşa savaşa galip geldik.” dedi.

Galatasaray derbisindeki geri dönüşün mimarlarından olan orta oyuncumuz, kendi performansı hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Sonuçta derbi mücadelesi. Bir oyuncu olarak ne kadar kenarda bekliyor da olsanız bir şekilde işin içindesiniz. Kenarda sürekli sıcak durmak zorundasınız, çünkü her an size süre gelebilir. Ben de her zaman olduğu gibi hazırdım. Servis turunda skor 23-19’a gelmişti ve güzel oynadık. Takım oyunu oynuyoruz. O seti aldık ve geri dönüşü başlattık. Ben yapmam gerekeni yaptım ve oldu. Çok da güzel oldu. Galibiyette bir katkım olduysa ne mutlu bana.”

Normal sezonun son maçında karşı karşıya geleceğimiz İnegöl Belediyesi mücadelesini de değerlendiren Ferhat Akdeniz, “Yarın çift antrenmanla hazırlıklara başlarız. Rakibimiz de play-out bölümüne en iyi şekilde girebilmek için maçı kazanmak isteyecektir. Bizim için de çok önemli bir maç olacak. Normal ligi beşinci sırada tamamlama şansımız var. Bunun farkındayız ve elimizden geleni ortaya koyacağız.” dedi.

Hoca değişikliğinin takımda nelere etki ettiği hakkındaki soruya ilişkin ise tecrübeli isim, şu şekilde yanıt verdi:

“Hoca değişikliği bizim için yeni bir kan oldu. Gerek taktiksel gerekse antrenman açısından yeni bir şeyler kattı bize. Çok daha iyi çalışıyoruz. Maçlara çok daha iyi hazırlanıyoruz. Bunun da faydasını görüyoruz. Şimdi ligin en önemli yerine geldik. Son haftayı oynayacağız. Ardından Play-off bölümü başlayacak. Takım da iyiden daha iyiye gitmeye başladı. Kesinlikle pozitif olarak bize yansıyacaktır.”

Normal sezona çok kötü başlangıç yapsalar da önemli olanın en son bölüm olduğunu dile getiren Ferhat Akdeniz, “Sezona çok kötü bir başlangıç yaptık. İstemediğimiz mağlubiyetler aldık üst üste. Sürenin uzun olacağını ve akılda kalacak olan noktanın en son bölüm olduğunu da biliyoruz. Kendimizi play-offa atıp orada göstereceğimiz ekstra performansla neler yapabileceğimizin farkındayız. Her şey yeni başlıyor. Ligin en önemli etabına giriyoruz. İyi performansımız devam ettikçe işimizin de çok zor olacağını düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

Voleybol dışındaki hayatıyla ilgili de özel açıklamalarda bulunan başarılı orta oyuncu, taraftarlarımız içinse şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de voleybol seyircisi çok fazla yok. Bizi sürekli takip eden bir kitlemiz var ve onların voleybolu biliyor olması çok avantajlı bir durum. Önemli noktalarda hakemi etki altına almaya kadar gidebiliyor ve bu bizi pozitif etkiliyor.”