VOLEYBOL

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız AXA Sigorta Kupa Voley’de finale yükseldi

16 Mart 2019 Cumartesi 19:33

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde karşı karşıya geldiği Halkbank’ı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Erkek Voleybol Takımımızın, AXA Sigorta Kupa Voley finalindeki rakibi Galatasaray oldu.

Malatya Merkez Spor Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ile İlker Dinçay da izledi.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız,  AXA Sigorta Kupa Voley finalinde 17 Mart Pazar günü saat 17.00'de Galatasaray ile karşılaşacak. Mücadele TRT Spor'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, mücadeleye Emre Batur, Wouter ter Maat, Kevin Klinkenberg, Salvador Hidalgo Oliva, Oğuzhan Karasu, Ulaş Kıyak altısı ve libero Ahmet’le başladı.

Karşılaşma öncesinde Fırat Kalkanı Harekât alanında icra edilen görevler esnasında 15 Mart 2019 tarihinde şehit düşen Deniz Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Önal için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maça Kevin Klinkenberg’in servisiyle başlayan takımımız, ilk sayısını da blok-auttan buldu(0-1). Hakkı’yla maçtaki ilk sayılarını üreten Halkbank karşısında Oğuzhan ve Ter Maat’la skoru 2-4’e getirdik. Ankara temsilcisi, Alen Sket ve Luburic’le maça denge getirdi(4-4). Takımımız, Oğuzhan ve Ter Maat ikilisiyle rakip karşısında öne geçse de, Luburic, Sket ve Hakkı’yla seri yakalayan Halkbank, setteki teknik molaya 12-9’luk skorla önde giren taraf oldu. Teknik moladan servis hatasıyla dönen Halkbank karşısında fark 2’ye indi(12-10). Sete Luburic ve Burutay’la ağırlığını koymaya çalışan Halkbank’ı, Kevin Klinkenberg ve Oğuzhan Karasu’yla durduran Fenerbahçemiz, farkı 3’e indirdi(21-18). Setin son bölümünü daha iyi oynayan Halkbank, seti 25-19 kazandı.

Mücadelenin ikinci setine Luburic ve Sket’le hızlı başlayan taraf Halkbank oldu. Rakibe Emre Batur ve Klinkenberg’le dur diyen takımımız, farkı 2 sayıya indirdi(8-6). Setteki teknik molaya ilk sette olduğu önde giren taraf 12-8’lik skorla rakip takım oldu. Moladan 2-0’lık seriyle dönen Takımımız, skoru 12-10’a getirse de, rakip Halkbank, Michele ve Burutay’la farkı 4 sayıya çıkardı(16-12). Bu skor karşısında Başantrenörümüz Mariusz Sordyl mola alırken, molanın ardından hem hücumda hem de savunmada harika işler yapan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, maça denge getirdi(21-21). Bu bölümde oyuna dahil olan İzzet Ünver’in de skora yaptığı katkıyla yakaladığı seriyi devam ettiren Takımımız, harika bir geri dönüşe imza attığı seti 23-25 kazandı ve maça denge getirdi:1-1.

Halkbank, üçüncü sete 4-0’lık seriyle iyi bir başlangıç yaptı. Setteki ilk sayımız ise Wouter ter Maat’tan geldi(4-1). Halkbank, Burutay ve Luburic’le 6-2’lik üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçemiz; hem rakibin servis hatalarıyla hem de Emre Batur’un etkili oyunuyla skoru eşitledi(7-7). Teknik molaya 11-12’lik skorla önde giren taraf Erkek Voleybol Takımımız olsa da, moladan sayıyla dönen rakip takım oldu(12-12). Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olurken, 26-28’lik skorla galip ayrılan taraf Fenerbahçemiz oldu ve karşılaşmada 2-1 öne geçti.

Hidalgo ve Kemal Kayhan’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan dördüncü sette Emre Batur ve Hidalgo’yla sayılar bulmaya devam eden Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, 4-7’lik üstünlüğü yakaladı. Üstünlüğünü devam ettiren takımımız, teknik molaya da 9-12 önde girdi. Halkbank, her ne kadar mola dönüşünde Luburic’le farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçemiz, Ter Maat’la skor üstünlüğünü korudu(15-18).  Setin son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu. Luburic’le 2 farklı üstünlüğü yakalayan(22-20) Halkbank savunmasını Hidalgo, Ulaş Kıyak ve Ter Maat’la çözen Fenerbahçemiz, seti 24-26, maçı da 3-1 kazandı.

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları