VOLEYBOL

Trentino Itas 3-2 Fenerbahçe HDI Sigorta

13 Aralık 2019 Cuma 00:35

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda 2. maçına çıktı. İtalya temsilcisi Trentino Itas’a konuk olan takımımız, BLM Group Arena'da oynanan karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.Takımımızın Fransız oyuncusu Thibault Rossard ise kaydettiği 24 sayı ile karşılaşmanın MVP’si seçildi.

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız maça Ulaş Kıyak, Thibault Rossard, Emre Batur, Hasan Sıkar, Hidalgo, Wouter Ter Maat ve libero Caner ile başladı. Mücadele ev sahibinin servisiyle başlasa da takımımız Emre Batur ve Hidalgoy’la iyi başlayan taraf oldu:2-3. Trentino Itas, Mitar ve Davide Candellaro ikilisiyle maça denge getirdi:5-5. Devamında Rossard ve Hidalgo’yla 3-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 5-8’lik üstünlüğü yakaladı. Rakip karşısındaki üstünlüğü sürdüren takımımız, farkı 6 sayıya kadar çıkardı:6-12. İtalyan temsilcisi, Lisinac-Davide Candellaro ikilisiyle farkı 2 sayıya(14-16) kadar indirse de Fenerbahçemiz, Ter Maat ve Rossard’ın etkili oyunuyla yeniden farkı açmayı başardı:17-22. Trentino Itas, her ne kadar Giannelli ve Candellaro’yla maça ortak olmaya çalışsa da, set Hidalgo, Emre Batur ve Rossard’ın etkili oyunuyla Fenerbahçemizin oldu:21-25.

Müsabakanın ikinci setine de iyi başlayan taraf Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız oldu:2-4. Ev sahibi takım, Tzourits ve Giannelli’yle skora denge getirmeyi başarsa da(4-4), takımımız Hasan Sıkar ve Rossard’la yeniden öne geçti:5-7. Ev sahibinin direnç gösterdiği bu bölümde maça bir kez daha denge geldi: 9-9. Liderliğin sürekli el değiştirdiği setin ortalarına gelindiğindeyse Fenerbahçemiz, Rossard’ın oyuna ağırlığını koymasıyla öne geçen taraf oldu. Çok çekişmeli geçen sette son bölüme de 19-19’luk eşitlikle girilirken özellikle Hidalgo’nun üstün performansıyla takımımız, seti 23-25 kazandı ve rakibi karşısında 2-0 öne geçti.

Fenerbahçemiz, üçüncü sete de iyi bir başlangıç yaptı: 0-2. Ter Maat ve Rossard’ın etkili performanslarını sürdürdükleri bu sette takımımız üstünlüğünü devam ettirdi. Her oyuncumuzdan katkı aldığımız bu bölümde farkı 4 sayıya kadar çıkardık: 2-6. Setin devamında konuk takım büyük bir direnç ortaya koyarak maça denge getirdi: 14-14. Sette son bölüme girilirken İtalyan temsilcisi Candellaro ve Giannelli’yle oyuna ağırlığını koyarak seti 25-18 kazandı.

Karşılaşmanın dördüncü setine Ter Maat’ın blok sayısıyla başlayan takımımız Rossard’la öne geçti: 1-2. Her iki takımın da dengeli bir oyun sergilediği setin hemen başlarında skor bir kez daha eşitlendi: 5-5. Ev sahibi takımın skorer isimlerinin devreye girdiği mücadelenin dördüncü setinde fark Trentino Itas lehine 11-6’ya geldi. Geriye kalan bölümde de üstünlüğünü sürdüren rakibimiz, seti 25-17 kazanarak durumu 2-2’ye getirdi.

Mücadelenin final seti de büyük bir çekişmeye sahne olurken setin kazananı 16-14’lük skorla Trentino Itas oldu ve takımımız mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldı. 

Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 2019-2020 CEV Şampiyonlar Ligi A grubundaki üçüncü maçında 19 Aralık 2019 Perşembe günü bir diğer İtalyan temsilcisi Cucine Lube Civitanova ile Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.​

TRENTINO ITAS – FENERBAHÇE HDI SİGORTA: 3-2
SALON: BLM Group Arena
HAKEMLER: Laszlo Adler (Macaristan), Lucian-Vasile Nastase (Romanya)
TRENTINO: Russell, Candallero, Gianelli, Kovacevic, Lisinac, Tzourits, Grebennikov (L) (Vettori, Cebulj, Sosa)
FENERBAHÇE HDI SİGORTA: Ulaş, Rossard, Emre, Ter Maat, Hidalgo, Hasan, Ahmet (L), Caner (L) (Oğulcan, İzzet, Oğuzhan)
SETLER: 21-25, 23-25, 25-18, 25-17, 16-14
SÜRE: 127 dakika (28,28,26,24,21)

Basın Fotoğrafları