VOLEYBOL

Fenerbahçe HDI Sigorta 2-3 Galatasaray HDI Sigorta

23 Ekim 2019 Çarşamba 21:33

Geçtiğimiz sezonu çifte kupayla tamamlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, sezonun ilk resmi maçında 2019 Spor Toto Erkekler Şampiyonlar Kupası için Galatasaray HDI Sigorta ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe HDI Sigorta, setlerini 23-25, 25-16, 25-22, 23-25 ve 6-15 tamamladığı karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Ankara TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan mücadeleyi; Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da takip etti.

Mariusz Sordyl yönetimindeki Takımımız karşılaşmaya; Ulaş Kıyak, Wouter Ter Maat, Thibault Rossard, Emre Batur, Salvador Hidalgo, Oğuzhan Karasu ve libero Ahmet Karataş ile başladı.

İlk sette teknik molaya 12-11 önde giren taraf Fenerbahçe HDI Sigorta, mola dönüşünde istediği oyunu sergileyemedi ve geriye düştü. Ekibimiz, son bölümde üst üste sayılar bularak eşitliği yakalasa da Galatasaray HDI Sigorta Burutay Subaşı’nın sayılarıyla seti 25-23 önde tamamladı.

İkinci sete de sayıyla başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, Oğuzhan Karasu’nun üst üste bulduğu sayılarla 5-3 öne geçti.  Ter Maat’ın etkili servisleriyle farkı 6’ya çıkaran Ekibimiz, teknik molaya da 12-7 önde giren taraf oldu. Moladan sayıyla dönen taraf Galatasaray olurken; takımımız Emre Batur’un blok sayısıyla skoru 22-14 yaptı. Set boyunca skor avantajını elinde bulunduran Fenerbahçe HDI Sigorta, ikinci seti 25-16 kazanarak maça eşitlik getirdi: 1-1

Üçüncü set Galatasaray HDI Sigorta’nın sayılarıyla başlarken; Takımımız Ter Maat’ın etkili servisleriyle skora ortak oldu(3-3). Oğuzhan Karasu ile öne geçen Ekibimiz, skor avantajını elinde tutamadı ve Galatasaray HDI Sigorta beraberliği yakaladı(9-9). Ter Maat ve Rossard’ın sayılarıyla teknik molaya 12-9 önde giren Sarı Lacivertliler, mola dönüşünde de Hidalgo ile sayılar üretti. Etkili servisler kullanmaya devam eden Ter Maat’ın sayılarıyla farkı daha da açan Fenerbahçe HDI sigorta, seti 25-22 kazanarak maçta 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete daha iyi başlayan taraf Galatasaray HDI Sigorta olurken; Ekibimiz yakaladığı 4-0’lık seriyle farkı bire indirdi. Teknik molaya 12-10 geride giren Takımımız, mola dönüşünde de istediği hücum organizasyonlarını gerçekleştiremeyince fark 4’e çıktı(10-14). Emre Batur’un servisiyle seriye başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta, Oğuzhan ve Ter Maat’ın ürettiği sayılar ile beraberliği sağladı(16-16). Oldukça çekişmeli geçen setin son bölümünde skor avantajı sürekli el değiştirirken; Ekibimiz seti 23-25 kaybetti ve maça 2-2’lik eşitlik geldi.

Beşinci sete istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe HDI Sigorta, 10-5 geriye düştü ve Mariusz Sordyl molayı aldı. Takımımız, molanın ardından Ter Maat’ın sayısıyla ile dönse de seti kazanmaya yeterli olmadı. Seti 6-15 kaybeden Fenerbahçe HDI Sigorta, mücadeleden ise 3-2 mağlup ayrıldı.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları