SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticimiz Fethi Pekin: Gereken cezaları en ağır şekilde aldılar

04 Haziran 2021 Cuma 13:41

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı davada sanıklar ağır cezalar aldı. Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen son celsenin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
 
Fethi Pekin, “3 Temmuz sözde şike operasyonunu yapan, kurgulayan, bu işin içinde olan, devletimizin üniformalarını giymiş ama paravan bu şahısların bugün yargılanması sona erdi. 23. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar hakkında çeşitli suçlardan, üzerine atılı suçlardan ağır cezalar verdi.
 
Dikkatinizi çekmek istediğim 2 önemli suç var, bu da Fenerbahçe’ye kurulan kumpası gözler önüne seriyor. Birisi iftira, zincirleme iftira, diğeri de resmi evrakta sahtecilik. Zincirleme bir şekilde yapılmış, örgüt şeklinde yapılmış. Hepsi bir örgüt olarak beraber hareket etmişler, bu tuzağı kurmuşlar ve bu tuzağın sonucunda da burada yargılanıp gereken cezaları en ağır şekilde aldılar.
 
Başkanımızın da değindiği gibi adım adım bu süreci göreve geldiğimizden beri çok yakın takip ediyoruz. Hukuki anlamda da alınacak tedbirlerle ilgili çalışmalarımızı yaptık, sonuna doğru geliyoruz. Herkesin beklentisi bu yönde. Çeşitli adımlar da atılacaktır. Bunları da zaman içerisinde sizlerle paylaşacağız. Buruk bir sevinç bu. Hak etmediğimiz bir yerdeydik. Herkesin bildiği gibi alnımızın akıyla yolumuza devam edeceğiz. Allah bir daha bugünleri ne Fenerbahçe camiasına ne de bu ülkenin güzel insanlarına bir daha yaşatmasın.
 
Son bir şey ilave etmek istiyorum. Bu kadar sene buraya gelip gittik. 3 kez heyet başkanı değişti. Her bir başkana ayrı ayrı, kendi heyet üyelerine ayrı ayrı, Sayın Cumhuriyet Savcımıza ayrı ayrı, diğer adliye çalışanlarımıza teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Aynı zamanda Silivri Ceza Evi İnfaz Kurumu çalışanlarına, jandarmamıza, askerlerimize, diğer bütün personele bu özverili süreçte bize gösterdikleri kolaylıktan ve son derece işlerini güzel yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum.
 
Ayrıca karar açıklandıktan sonra heyet başkanı ilginç bir konuya değindi, buradan ifade etmek istiyorum. Herhalde daha önceki heyette de aynı şey söz konusuydu. Bu şahıslar tarafından tehdit edildiklerini ifade etti. Bu tehditlere kulak vermediklerini, vermeyeceklerini umurlarında olmadığını ifade ettiler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve bir hukukçu olarak göğsüm kabara kabara bu cesur yargı mensuplarını takdiri şayanla izleme fırsatım oldu. Şükranlarımı iletiyorum.” dedi.

Basın Fotoğrafları