SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nın 20.celsesi başladı

17 Mayıs 2021 Pazartesi 10:27

3 Mayıs tarihinde başlaması gereken ancak Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak alınan tam kapanma kararı nedeniyle ertelenen Fenerbahçe’ye kurulan Kumpas Davası’nın 20.celsesi bugün başladı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen ve 4 Haziran’a kadar sürecek olan 20. celseye Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Kulüp Avukatlarımız Naim Karakaya ve Yiğit Cem Coşkun katıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ve Kulüp Avukatımız Naim Karakaya, 20.celse öncesinde Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Yöneticimiz Fethi Pekin: Uzun soluklu bir süreçti ama herkes bunun sonunda Fenerbahçemizin haklılığını görecektir

Uzun soluklu bir süreçte artık sona gelindiğini ve Fenerbahçemizin haklılığının ortaya çıkacağına olan inancını paylaşan Yöneticimiz Fethi Pekin, “Bildiğiniz gibi 20.duruşma başlayacak ve 3 hafta sürecek. Nisan ayında hatırlayacağınız gibi savcı mütalaasını vermişti ve son derece olumlu, güçlü bir mütalaaydı. Ben artık sona geldiğimize inanıyorum. Ve bu davada bu 3 haftanın sonunda karar çıkacaktır. İlk olarak sanık müdafilerin son sözlerini alacak, en sonunda da mağdurların, katılanların ve vekillerinin son sözlerini alacaktır. Ondan sonra da karara bağlanacaktır. Evet, yüzdük yüzdük sonuna geldik. Uzun soluklu bir süreçti ama herkes bunun sonunda Fenerbahçemizin haklılığını görecektir.” dedi.

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya: Bizim isteğimiz buradan adil bir kararın çıkmasıdır

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya ise “Hakikaten 5 yıllık bir sürecin sonuna yaklaştığımızı hissediyoruz. Savcı, davanın esası hakkındaki görüşünü 13 Nisan tarihinde yazılı olarak bildirdi ve bunu sanıklara iletti. Burada bizim için daha önemli olan nokta şuydu; ‘kumpas’ suçları diyeceğimiz yani kişiler arasındaki iletişimin denetlenmesi, iftira, resmi evrakta sahtecilik, özel hayata ilişkin verilerin kaydı gibi suçlar yönünden bir mahkumiyet mütalaasının kısmen bulunmuş olması ve yine örgüt üyeliğine ilişkin mahkumiyet mütalaasının olması bizim temel isteklerimizi önemli ölçüde karşılar nitelikte. Bu yönüyle bundan dolayı mutluyuz. Biz de savcının esasa dair yani bu mütalaasına karşın diyeceklerimizi 37 sayfalık bir yazılı beyan ve onu sözlü olarak açıklayarak ifade edeceğiz. Bugün mahkeme nasıl bir prensiple bağlayacağını ifade edecek. Belki bizimle belki de sanıklarla başlayacak. Esas hakkındaki mütalaaya karşın sanıkların savunmalarını aldıktan sonra müdafilerle birlikte son sözlerini sorup bitirebileceğini düşünüyoruz. Normalde 3 Mayıs’ta başlamamız gereken bir duruşmaydı ama ‘tam kapanma’ dolayısıyla iki haftalık bir süreç bu şekilde geçti. 4 Haziran’a kadar olan süreci daha aktif olarak yaşayacağımızı düşünüyoruz. Mahkeme ilk savunmalarda sanıklara süresiz bir savunma imkanı sağladığı için esas hakkındaki savunmada katılan ve mağdur tarafı 30 dakika, sanıklara da 90 dakikayla sınırladı. Bu şekilde bir ara karar kurdu. Başka bir gündemimiz yok. Bizim isteğimiz buradan adil bir kararın çıkmasıdır. Bu kadar hukuku amaçlarına araç etmiş olan bir örgütün üyelerine karşı hukukun üstünlüğüyle, hukuk üzerinden çare arıyoruz, hukuk üzerindeki mücadelemizin sonucunu görmek istiyoruz. Ümit ediyoruz ki bu süreçte bu yargılama biter ve hükmü görmüş oluruz diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları