SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yöneticimiz Fethi Pekin: ‘Fenerbahçe şike yapmaz’ dedik ve dediklerimizin hepsi ortaya çıktı

27 Aralık 2021 Pazartesi 18:27

Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Futbolda Sözde Şike Davası’nda mahkemenin verdiği beraat kararını onamasıyla ilgili Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Yöneticimiz Fethi Pekin’in açıklamaları şu şekilde:

2021 yılının son günlerine geldiğimiz bu 27 Aralık tarihinde hepimizin bildiği, haklılığımızı bildiğimiz ama beklediğimiz ve çok uzun süren -10,5 yıl- bu mücadelemizden alnımızın akıyla çıkmış bulunuyoruz.

Herkesin çorbada tuzu var, öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Bunu tek ben veya tek avukatlarımız ya da başta Başkanımız Aziz Yıldırım ve eski yöneticilerimiz Şekip Bey başta olmak üzere değil hepimiz, hep beraber… Dediğim gibi 10,5 yıl bu mücadeleyi verdik, bu acıyı çektik ama en nihayetinde bugün Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin verdiği onama kararıyla Sayın Aziz Yıldırım, Sayın Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Ekşioğlu ve diğerlerinin beraatı onanmıştır. Bildiğiniz gibi 6 Kasım 2020 tarihinde 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin usulden bozulan davayla ilgili verdiği beraat kararları, bugün Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Dolayısıyla benim de görevde olduğum günden bu yana çokça ifade ettiğim gibi aynı şekilde Başkanımızın da ifade ettiği gibi yani hepimizin ifade ettiği gibi ‘Fenerbahçe, sütten çıkmış ak kaşık gibidir’ dedik, ‘bu bizim kırmızı çizgimizdir’ dedik, biz ‘Fenerbahçe şike yapmaz’ dedik. ‘115 yıla yakın bir çınar’ dedik, ‘böyle şeylere tenezzül etmez’ dedik. Dediğimizin hepsi ortaya çıktı.

Geç oldu, güç oldu ama hayırlı oldu. Öncelikle Sayın Başkan Aziz Yıldırım’a, Sayın Şekip Mosturoğlu’na, Sayın İlhan Ekşioğlu’na ve diğerlerine buradan geçmiş olsun diyorum. Tüm camiamıza bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Hukuk ve bilim dalı bir süreç. Uzun bir süreç Satranç gibi hamlelerimizi öncesinden tasarlayarak, stratejimizi belirleyerek Fenerbahçemizin menfaatleri için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Hiç kimse bundan şüphe etmesin. Bu işte Fenerbahçemizi bu mağduriyete sokan her kim, kuruluş, her ne varsa hepsiyle ilgili hukuki alanda herhangi bir adım atılabilecekse atacağız. Bunu da her daim ifade ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. Sizin de bildiğiniz gibi ağustos ayında TFF’nin men kararına karşın tazminat davamızı açmış durumdayız. Daha başka adımlar atacağız. Onların da hepsi sırasıyla stratejik olarak, günbegün ne zaman yapılacağı, nasıl yapılacağı hukukçlarımızla beraber istişarelerimiz sonucunda elimizin altında. Ben bu beraat kararının onanması kararının çıkacağına inanıyordum. Birçok kesim Fenerbahçemizin bu davada –sanık demeye dilim varmıyor ama- Aziz Başkanın, Şekip Beyin, İlhan Beyin ve diğerlerinin aklanacağını, bunun büyük bir iftira olduğunu zaten biliyorduk. Şimdi hesap zamanı dedik, hesaplaşmaya başladık. Bu süreci de ağustos ayında TFF’ye karşı açtığımız davayla başlattık. Bunun devamı gelecek. Buna Başkanımız helalleşme diyor. Biz hukukçuyuz. Hukukta helalleşme olmadığı için bunu farklı değerlendirebiliriz, dillendirebiliriz ama neticede helalleşmedir bu. Tabii ki 10.5 yılda, Fenerbahçe ve şahısların uğradığı mağduriyet hiçbir şekilde maddi bir tazminat rakamıyla giderilemez. 10.5 yıl işkence çeken birisinin kaç senede kendine gelebileceğini herhalde hiçbirimiz hesaplayamaz. Fenerbahçemize bu kadar büyük bir darbe verilmiştir. Dimdik durmuşuzdur. Göğsümüzü gere gere 10.5 yıl savaştık bugün de beraat kararı onandı. Çok yakın zamanda ondan da eminim, 2022 yılı içerisinde Kumpas Davamızın da Yargıtay onaması gelecek. Bundan da eminim. Müsterih olun. Orada da biliyorsunuz 23. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklarla ilgili yüzlerce yıl hapis cezası verdi. Sanıklar kim? İşte o zaman bu kumpası, bu tuzağı Fenerbahçemize karşı kuran, Başkanımıza ve yöneticilerimize kuran FETÖ’cü, terörist polisler, hakimler ve savcılardır.

Tüm camiamızdan tekrar özür diliyorum. Oğullarımdan birinin testi Covid pozitif çıkmasından ötürü canlı yayına katılamadım. Bu sıkıntı geçtiği anda sizlerle televizyonunuz vasıtasıyla bir araya geleceğiz. Hayırlı olsun. Tekrar yöneticilerimize ve camiamıza geçmiş olsun. Hayırlı, uğurlu olsun.