SÖZDE ŞİKE DAVASI

Başkanımız Ali Koç ve Yöneticilerimiz Kumpas Davası’nı yerinde takip etti

03 Temmuz 2020 Cuma 11:26

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 15. duruşma periyodu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görüldü. Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu üyelerimiz, duruşmanın 3. ve son gününde Silivri'ye gitti. Mahkemede camiamız adına açıklama yapan Başkanımızın sözleri için TIKLAYINIZ 
 
Öte yandan duruşma öncesi Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Kulüp Avukatımız Naim Karakaya Fenerbahçe Televizyonu’na davaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Vekilimiz Semih Özsoy: Kurtla yiyip kuzuyla ağlayanlar gün yüzüne çıkmadığı sürece bu dava bitmeyecek
 
“Mutlu günler diye açtık ama hiç de mutlu olmamakla birlikte yıllardır süregelen bu acı, iftira dolu kara günlerin acısını tekrar tekrar hissediyoruz. Yıllar önce bir pazar sabahına bir iftirayla uyanmıştık ne olduğunu anlamadan. Savunmadan daha çok, ne yapacağımızdan daha çok bu iftirayı bize kim niye attı diye kendi kendimize düşünmüştük. Çaresizlikle, böyle bir şeyin nasıl olabileceğini, kimlerin buna kalkıştığını o zamanlar anlamamıştık ama resim zamanla netleşti. Kimlerin ne olduğu anlaşıldı. Fenerbahçemizi hakikaten yolundan ettiler. Büyük iftiralarla, fitne fesatla zor günler yaşattılar. Gelebileceğimiz çok güzel günleri geciktirdiler. Eninde sonunda geleceğiz ama o gideceğimiz yol, ulaşacağımız hedefler için biraz daha uğraşmak zorunda kaldık. Bu geldiğimiz günde de o zor günlerde gittik ifadeler verdik, mücadeleler verdik. Bir pazar sabahı kalktık ki Başkanımızı, yöneticilerimizi gözaltına almışlar. O gün biz de o şartlarda gittik mücadele verdik, ifadeler verdik. Dünyanın en zor şeyini yapmak zorundaydık. O zamanlar birkaç yalan iftira, tapelerle ‘suçlusun, suçsuzluğunu ispat et’  dediler. Yani sen bu bankayı soymadıysan soymadığını anlat. İnsanlar da, ‘Bu bankayı soymadım, sabah erken kalkmadım, oraya gitmedim, bunu yapmadım’ demek zorunda kaldılar. Fakat öyle kurulu bir düzen vardı ki, siz ne derseniz deyin, onların bildiği ve yaptığı programa göre devam etmekteydi. Daha sonra haklılığımız ortaya çıktı. Her şey ispatlandıktan sonra bugünkü davanın içeriğini kapsayan müşteki konumuna geldik. Biz davacıydık, hala da davacıyız, hala da takipçisiyiz. Sonuna kadar da takip edeceğiz. Dolayısıyla bu acı günlerin bir an önce bitmesi için bizim tek isteğimiz bu sürecin adının bir an önce konması. Ondan sonra biz her platformda kendi davamızın takipçisi olacağız. Hep söylediğim bir şey var, medya başta olmak üzere bunu her alanda söylüyorum; 'Kurtla yiyip kuzuyla ağlayanlar gün yüzüne çıkmadığı sürece bu dava bitmeyecek.' En azından resmi makamlarda, mercilerde bir an önce adının konması lazımdı çünkü bizim yapacaklarımız var. Camianın kenetlenmiş bir durumda mesaisini harcayacağı yerler vardır. Dolayısıyla bir an önce sonuçlanmasını, Başkanımızın, yöneticilerimizin çektikleri acıların sonucunu almamızı bir an önce bekliyoruz.

Aynı seçilmeden önce olduğu gibi seçildikten sonra da Ali Başkanım devamlı burada. Sağ olsun Fethi Bey, bütün hukukçu arkadaşlar burada. Çağlayan’da olsun, burada olsun… Bugün Ali Başkan da geliyor. Önemli ve güzel bir konuşma da yapacak. Camia olarak bir bütün içerisindeyiz. Bunun eskisi, yenisi, farklılığı olmaz. Biz yönetimden gittiğimiz takdir de ki inşallah o zamanlara kalmayacak, ama bundan 10 yıl sonra da olsa 100 yıl sonra da olsa bunun takipçisiyiz. Birlik beraberlik içerisindeyiz.”
 
Burak Çağlan Kızılhan: Kumpas Davası’nın bu sene itibarıyla bitmesini istiyoruz ve bekliyoruz
 
“Kumpas Davası’nın 15. celsesinin 3. ve son günündeyiz. Direnişin tarihini yazan, Türkiye’nin sarı lacivert duvarı olarak camiamızla, taraftarımızla, yönetimimizle davamızın arkasındayız. Üç gündür de söylemiş olduğum gibi artık Fenerbahçe camiası, ailesi olarak bu Kumpas Davası’nın bu sene itibarıyla bitmesini istiyoruz ve bekliyoruz.”
 
Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin: Davamızın arkasındayız
 
“Burak beyin de dediği gibi bugün duruşma celsesinin son günü. 3 Temmuz 2020, bizim için acı bir yıl dönümü. İlk oturumun saat 11.00’de başlayacağını düşünüyoruz. Dün bir sanık ifadesinin alınması sonrasında ikinci oturumda Güneş rumuzlu gizli tanığın dinlenmesiyle devam edildi. Gece yarısı saat 01.30’da bitti. Bugün başka tanıklar da var. Onlardan bir veya birkaçını dinleyebilir, dinleyecektir. Semih beyin de ifade ettiği gibi Başkanımız da son derece dolu dolu bir konuşma yapacak. Bu konunun da çok çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Hepimizin, her Fenerbahçelinin dediği gibi davamızın arkasındayız. Bunun peşini bırakmayız. Biz burada yerden göğe kadar haklıyız. Hakkımızı alacağız. Adalet biraz yavaş ilerliyor ama er ya da geç tecelli edecektir. “
 
Kulüp Avukatımız Naim Karakaya: Davanın sonuna yaklaşıyoruz
 
“15. celsenin üçüncü günündeyiz.  Dün gizli bir tanık dinledik. Gizli tanığın ifadeleri gece 01.30’da bitti. Yaklaşık 12 saat sürdü. 3 Temmuz 2011’den bugün 3 Temmuz 2020’ye geldik. Kulüp başkanımızın dinlenebileceğini umuyoruz, bekliyoruz. Bu da güzel bir tesadüf ama önce nisan ayına duruşma günü ertelenmişti fakat pandemi sebebiyle o günlerde yapılamadı. Daha sonra haziran ayının başına 5’er günlük sürelerle ertelendi, oradan da bugüne gelindi. İyi bir tesadüf oldu. 2014 yılında başlayan bir soruşturmadan bahsediyoruz.  2016 Mayıs’ında yapılan operasyonlardan bahsediyoruz. Aslında Fenerbahçe’ye kumpas davası, bu kumpas davalarının ilkidir ama değişik gerekçelerle biraz geç kalmıştır, devam etmektedir ama davanın sonuna yaklaşıyoruz. Biz tabi ki gerek mahkemede   doğrudan ifade ettiğimiz üzere buradaki örgüt suçları üzerinden olmasa da kumpas suçları yönünden zaman aşımı riskinin de yavaş yavaş yaklaşmakta olduğunu görüyoruz ama hukuksuzluğu engelleyemediğimiz zamanlar olabilir ama itiraz etmediğimiz ya da hukuk önünde hakkımızı arayamadığımız bir zaman olmaması gerekir. Fenerbahçe camiası ilk günkü gibi temizdir. Kumpasa maruz kalmıştır ve bu kumpasın faillerinin hukuk önünde yargılanması hukuk önünde durumlarının tespiti için sonuna kadar çaba göstermiştir. Sonsuza kadar da bu çabayı göstermeye devam edeceğiz.”

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları