SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp avukatlarımız, Kumpas Davası’ndaki 13. duruşmanın 12. gününü değerlendirdi

17 Eylül 2019 Salı 10:59

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 13. duruşma periyodu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda devam ediyor. 20 iş günü sürecek bu periyodun 12. gününde Kulüp Avukatlarımız Naim Karakaya ile Fesih Delidere Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Sanık sorgularının devam ettiğini belirten Karakaya ile Delidere, Fenerbahçemize kurulan kumpasın her geçen gün açığa çıktığını, bunu diğer mahkeme kararlarının da desteklediğini ifade etti.
 
Naim Karakaya, “Bu yargılama içerisinde sanık sorguları hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 1 sanık bitmişti, beklenti olarak bugün ikinci sanığın bitmesini bekliyoruz. Uzun sorgular ve savunmalar var. Bu, davanın hızlı bitmesini engelleyici bir durum. İkinci sorgunun bugün bitmesini bekliyoruz. Sorgu biterse diğer sanıklara geçilecek. Duruşmaların devamlı olması mahkeme açısından güzel bir gelişme. 20 iş gününün, 1 ayın bir davaya hasredilmesi güzle bir şey. Yine de sorgular uzun sürdüğü için davada henüz istenilen aşamaya, istenilen hıza gelememiş durumdayız. Onu temenni ediyoruz. Çapraz sorgu diyeceğimiz aşama da oluyor. Bu aşamalarda da sorularımızı soruyoruz. Fenerbahçemize kurulan kumpası ortaya çıkaracak sorular soruyoruz. Yargılama bu sorgulardan sonra şikayetçileri dinleyip diğer delilleri de toplayarak bu yargılama bitmiş olacak. Diğer taraftan da Yargıtay’da bekleyen 3 Temmuz dosyasının da bu süreç içerisinde bitmesini bekliyoruz.” dedi.
 
Fesih Delidere ise, “13. duruşma haftasındayız. Geçen hafta, ilk hafta zamanın Organize Şube Müdür Yardımcısı’nın ifadesiyle başladık. 5 gün boyunca ifadesi sürdü. 6. gün itibarıyla diğer sanığın ifadesine başladık; o da zamanın Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç. Bugün 7. ifade günü. Öğleden sonra itibarıyla kendisinin de beyanına göre çapraz sorgu aşamasına geçmeyi bekliyoruz. Tutuklu şahıslar arasında sonlara geldik. En önemli tutuklulardan bir tanesi bugün ifadesini bitirecek. Bundan sonra birkaç tane daha tutuklu kişiler var ama onların bu kadar uzun süreceğini düşünmüyoruz. Daha hızlı gideceğiz. Tutuklulardan sonra tutuksuz sanıklar var. Onların da ifadesine geçip ay sonu itibarıyla sanık ifadelerinin bitirilmesini bekliyoruz. Bu anlamda her geçen gün hızlanacağımızı düşünüyoruz. Fenerbahçemize kurulan kumpas her geçen gün açığa çıkmakta. Bunu diğer mahkeme kararları da desteklemekte. Devletin kendi organlarının vermiş olduğu tutanaklara da geçmeye başladı. Dolayısıyla kumpas olgusu her geçen gün ortaya çıkıyor. Bu aşamada tek beklentimiz Yargıtay’daki dosyanın da bir an evvel karar aşamasına gelmesi ve kararın açıklanması. O kararın açıklanmasıyla beraber buradaki davanın hızı da artacak ve davanın da bitmesini ve Fenerbahçemize kumpas kuranların cezalarını çekeceğini ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.