SÖZDE ŞİKE DAVASI

Kulüp Avukatımız Naim Karakaya: Hukuksuzluğun hukuk önünde hesap vermesi açısından önemli bir karar olmuştur

04 Eylül 2019 Çarşamba 19:56

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 13. duruşma periyodu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda devam ediyor. Kulüp avukatımız Naim Karakaya, duruşmanın gidişatı ve Ergenekon Davası’nın Gerekçeli Kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Kumpası Davası’nın 13. duruşma haftasıyla ilgili Karakaya, “Davanın 13. celsesindeyiz. 13. Celse, toplam 1 aylık bir duruşma serisi bu. Burada 20 iş günü var. Sanıkların sorgularına devam ediliyor. 107 sanık var ve 28 kişinin sorgusunun yapılması bekleniyor. Şu anda devam ediliyor. Pazartesi gününden beri hala aynı sanığın sorgusu devam ediyor. Sorgular uzun sürüyor. Bazen tekrarlara düşülüyor, zaman zaman savunma hakkının aşıldığını da düşündüğümüz durumlar olabiliyor ama yine de sanık sorguları bitmeden bu sürecin ilerlemeyeceği düşüncesindeyiz. Bir an önce bitmesini bekliyoruz. Bu konuda bizim taleplerimiz üzerine mahkeme bu süreçlerde daha uzun sürelerle bu duruşmayı uzatma devam eden şekilde karar almıştı. Geçmişte yine mahkeme aynı şekilde sanıklara sorguları yapılmaması halinde, sorgularını hazırlamamaları halinde bunu bir susma hakkı olarak değerlendireceği yönünde de uyarılarıyla devam etmişti. Yarın da devam edecek belki pazartesi gününe kadar da aynı sanığın sorgusuyla devam edecek. O sorgulamadan sonra çapraz sorgu aşaması var. Sanıklardan sonra şikayetçilere geçilecek. Şikayetçilerden sonra diğer deliller toplanıp hükme ulaşılacak. Biz bu sürecin bu yılın sonuna kadar bitmesini ümit ediyoruz.” dedi.
 
3 Temmuz’un Fenerbahçemize kurulan bir kumpas olduğunun bir kez daha belgelendiği Ergenekon Davası Gerekçeli Kararını da değerlendiren Naim Karakaya, “Gerçekten de Ergenekon’la ilgili davada mahkeme hem savcı görüşü hem gerekçeli kararında Fenerbahçe’ye kurulan 3 Temmuz kumpasının kumpas olduğunu bir kez daha tescilledi. Oradaki süreçte ilk telefon dinlemelerinin hukuka aykırı alındığını, o aşamada şike olarak adlandırılan bir kanun bulunmadığını ve bunu aşmak için örgüt kurmak ve bu kapsamdaki suçlar şeklinde bir karar alındığını, oysaki şike diye bir suç olmadığı için bu anlamda bir örgütün de söz konusu olamayacağını ve süreç içerisinde yapılan işlemlerin, alınan kararların hukuksuz olduğunu, Yargıtay sürecinin de hukuksuz işlediğini, yine gerek İstanbul’daki mahkeme gerek Yargıtay’daki dairenin üyelerinin 15 Temmuz ve FETÖ üyeliği dolayısıyla ihraç edildiklerini belirterek bu konuda 3 Temmuz sürecinin aslında bir kumpas olduğunu, kumpas düşüncesiyle başladığını, amacın Fenerbahçe’yi ele geçirmek olduğunu ve tüm bu süreçte Fenerbahçe’nin camiasının, yöneticilerinin mağdur edildiğini tespit etmesi açısından güzel bir karar olmuştur. Türkiye’de hukukun işlediğini görmek açısından, hukuksuzluğun hukuk önünde hesap vermesi açısından önemli bir karar olmuştur. Bunun diğer kararlarla bu tescilin devam etmesini bekliyoruz. Çok cesur bir karar olmuştur. Bu kararı veren hakimleri de tebrik ediyorum.” diye konuştu.