SÖZDE ŞİKE DAVASI

Fenerbahçemize kumpas davasında 12. duruşma haftası başladı

27 Mayıs 2019 Pazartesi 10:37

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 12. duruşma haftası, bugün başladı.
 
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen davaya; Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Fethi Pekin, Alper Pirşen, Simla Türker Bayazıt ve Mustafa Kemal Danabaş ve İletişim Koordinatörümüz Can Gebetaş da katıldı. Eski Başkanımız Aziz Yıldırım da duruşmayı takip ediyor.

Öte yandan 3 Temmuz 2011’den bu yana davamıza taraf olan taraftarımız da destek için Silivri'de toplandı.
 
Fetullah Gülen Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve sanıkların İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı dava, 12. duruşma haftasıyla Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda devam ediyor.
 
Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ve Yöneticimiz Fethi Pekin, Kumpas Davası öncesi Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.
 
Hukuktan sorumlu Yöneticimiz Fethi Pekin, Kumpas Davası’nın sonunda mutlu sona ulaşacaklarından emin olduğunu belirtirken; Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ise, davayı yakından takip ettiklerini ve sonuna kadar da takip edeceklerini vurguladı.
 
Fethi Pekin: Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nın sonuna geldiğimizde mutlu sona ulaşacağımızdan hiç şüphem yok
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin, “Öncelikle 2018-2019 sezonunda çok kötü bir performans göstermemize rağmen takımımızı yalnız bırakmayan ve sonuna kadar destekleyen tüm taraftarlarımıza ve camiamıza şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Onların bizlere verdikleri karşılıksız sevgi ve destek bizlerin en büyük enerjisidir. En büyük moral kaynağımızdır. Tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum. Bu desteği devam ettirmelerini temenni ediyorum. Bu meyanda, önümüzdeki futbol sezonunda takımımızın da yüzlerimizi güldüreceğinden, bizi yine eski günlerimize götüreceğinden hiç şüphem yok. Gelecek yıl önemli konularda -bunların başında da mali ve hukuki konular gelmektedir- mutlu haberler alacağımızdan da eminim. Onlardan bir tanesi de ve en önemlisi de Fenerbahçemize kurulan Kumpas Davası’nın sonuna geldiğimizde mutlu sona ulaşacağımızdan hiç şüphem olmadığıdır. 12. duruşma haftasında yine Silivri’deyiz. Duruşmayı; Yönetim Kurulu Üyelerimiz olarak camiamızın kanaat önderleriyle birlikte takip etmeye geldik. Gün sonunda detaylı bilgilendirme yapacağız.” şeklinde konuştu.
 
Sevil Zeynep Becan: Bizim için olumlu bir karar çıkacağına olan inancım çok yüksek
 
Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ise, “Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin’in de aktardığı gibi bugün güçlü bir temsille, Yönetim Kurulu ve camiamızın kanaat önderleriyle bir arada davayı takip için geldik. Bu davayı çok yakından takip ediyoruz ve sonuna kadar da takip edeceğiz. Sonunda bizim için olumlu bir karar çıkacağına olan inancım da çok yüksek.” ifadelerini kullandı.

Eski Başkanımız Aziz Yıldırım ise şu açıklamaları yaptı:

“Değerli basın mensupları, değerli Fenerbahçeliler. Bugün Fenerbahçe’nin kumpas davasıyla ilgili yapılan Silivri duruşmalarında buluşmak üzere geldik. Sizler de burada bulundunuz, bize güç verdiniz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bu dava yalnız Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve diğer arkadaşlarının davası değil, bu tamamen Fenerbahçe'nin davasıdır. 3 Temmuz'da başlayan FETÖ operasyonuyla beraber yapılan davaların neticesidir. Biz davacıyız. Onun için geldik. Geldiğimde gördüğüm manzara iyi değildi. Şu anlamda; uzun zamandır gelmediğimiz için sanki ortalık boş gibi. Yalan ifadeler veren bir şahsı dinledik; hep yalan, masal anlatıyor. Sonunda konuyu şuraya bağlıyor; her şeyi FETÖ mü yaptı gibi… Şubat 2012 de 'Ne şikesi memleket elden gidiyor' demiştim. Ondan sonraki yıllarda FETÖ'nün yaptığı operasyonlarla insanlarımız şehit oldu, gazi oldu. Bunun tek sorumlusu FETÖ’dür. Ergenekon, Balyoz, Oda TV, casusluklar, Fenerbahçe davaları… Hepsi FETÖ'nün yapmış olduğu örgütlü bir operasyondur. Bugün statlarda ve Türkiye’de FETÖ operasyonları devam etmektedir, bitmemiştir, bitmeyecektir de. Çünkü 40-50 yılda oluşturulmuş bir örgütü 3-5 yılda yok edemezsiniz. Bunun için zamana ihtiyaç vardır. Herkes uyanık olsun. Herkes daha akıllı, birbirini tutucu olsun.

Hepiniz birlik ve beraberlik içinde olun, sakın bölünmeyin. Ne Aziz Yıldırım'cı ne Ali Koç'çu olun. Yalnız tek bir şey var, hepimizin ortak paydası Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin dışına lütfen çıkmayın. Fenerbahçe Televizyonu'nu burada gördüm, mutlu oldum. Bir doğum günü mü bile Fenerbahçe Televizyonu kutlamıyor. Ben kurdum, ben yaptım arkadaşlarımla ve sizlerle.  Daha önce söyledim, yine söylüyorum; hepimizin tek paydası, ortak paydası Fenerbahçe'dir. Bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. Alt kimliklerle işimiz yoktur. Öyle olursa Fenerbahçe parçalanır. Bunu yapmamalıyız. Herkesin aklını başına alması lazım. Eğer birliğini bozarsa Fenerbahçe’yi daha kötü günler bekliyor.

Bu sene iyi olmayabilir. Seneye daha iyi olması için el birliğiyle destek vermeliyiz. Sakın başka düşüncede olmayın. Fenerbahçe giderse bizim her şeyimiz biter. Önümüzdeki seneden itibaren Fenerbahçe'nin içinde başkanlığı bir daha yapmayacağımı herkes bilsin. Ben bir daha 'Fenerbahçe Spor Kulübü’nde görev almayacağım. Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerimi, her şeyimi, varlığımı ve 20 yılımı verdim. Buradan küsmem darılmam, vazgeçmem olamaz. Hepinizden tekrar rica ediyorum. Yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için hepimiz destek olacağız. Gelen yönetimler yaptıkları müddetçe kalırlar, devam ederler, yapamazlarsa yenileri gelir gelir, hep beraber onları destekleriz.”

5 gün sürecek olan duruşmalarda sanıkların sorgusuna devam edilecek.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar, Semih Bahadır

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları