SÖZDE ŞİKE DAVASI

11. celse sonunda ara kararlar açıklandı

13 Nisan 2019 Cumartesi 00:18

Fenerbahçe'ye kurulan Kumpas Davası’nda  iki hafta süren 11. celsenin ardından mahkeme ara kararları açıkladı. Davanın yeni duruşma tarihi 27 Mayıs olarak belirlenirken; 5 gün sürecek olan duruşmalarda sanıkların sorgusuna devam edilecek.

FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen, sanıkların Fenerbahçe’ye kumpas kurdukları iddiasıyla yargılandığı davada 11. celse tamamlandı.

Ara kararları Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendiren Kulüp avukatı Naim Karakaya, “1 Nisan’da başlayarak bu akşam geç saatlere kadar devam eden davada 11. celse yaşandı. Her celse normalde 5 günden ibaretti. Ama bu celse 10 gün olduğu için 2017 yılından bugüne kadar ortalama 60 gün duruşma yapıldığını söyleyebiliriz. Bu celselerde mahkeme sanık sorguları yapmaya devam ediyor. Henüz sanık sorguları tamamlanmadı. Toplam 107 sanığımız var. Bunların 42 sanığında bylock programının varlığının ortaya çıktığı dosyaya geldi. Bu sanıkların ağırlıklı olarak kumpas iddiaları dışında bizim dosyamızda FETÖ terör örgütüne üyelik iddiasıyla da yargılanıyorlar. 63 sanığın sorgusu tamamlandı. Biz de sorgular bittiğinde ‘doğrudan soru’ dediğimiz aşamada bu süreçte mağdur olan kişiler ve kulübümüz adına sanıklara gerekli soruları soruyoruz. Gerçeklerin, kumpas olgularının ortaya çıkmasını sağlayacak nitelikte sorular sorarak cevaplar almaya çalışıyoruz. Mahkeme şu anda bu celseyi tamamladı ve sorguların devamına karar verdi. Tutukluluk süreleri göz önüne alınarak bugün son celsede 20 tutuklu sanıktan 4 kişinin tahliyesine karar verdi. Biz de bu tahliyelere itiraz edeceğiz. Savcılığın da itiraz etmesini bekliyoruz. Yeni duruşma tarihi 27 Mayıs olarak belirlendi. 27 Mayıs haftasında da yine 5 gün olarak duruşmalar devam edecek. Sanıkların da sorgusuna devam edilecek gibi gözüküyor.” dedi.

Davanın devamında neler beklediklerini de anlatan Naim Karakaya, “En temel beklentimiz, bu davanın kısa sürede bitmesi ve vicdanları rahatlatan bir karar verilmesi. En temel isteğimiz bu. Çünkü uzadığı zaman ‘geciken adalet adalet değildir’ ilkesine uygun olarak, bu karar sadece bu yönüyle bile vicdanları tatmin edecek nitelikte olmayacaktır. Sanık sorgularının tamamlanması, delillerin toplanması ve ondan sonraki süreçte de özellikle kumpas olgusunu da tespit eden bir kararın verilmesi ve böylece bu hukuksuzluğun adalet nezdinde cezasız kalmamasının sağlanmasıdır. Kulübümüz ve taraftarlarımızın içi müsterih olsun. Biz, bu yargılamaya aktif olarak katılıyoruz. Sorulabilecek tüm soruları soruyoruz. Bu sürecin yarattığı zararları yargı yoluyla telafi edecek en aktif şekilde bu süreçte yer alıyoruz.” ifadelerini kullandı.