SÖZDE ŞİKE DAVASI

FENERBAHÇE KUMPASI DAVASINDA 6. DURUŞMA HAFTASI SONA ERDİ

27 Temmuz 2018 Cuma 16:18

Fenerbahçemize kumpas kuranların yargılandığı Fenerbahçe Kumpası Davası’nın 6. duruşma haftası, bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülen son celseyle tamamlandı.

Fetullah Gülen Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘Futbolda sözde şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan, çoğu kamu görevlisi ve 25’i tutuklu 107 kişinin, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada 6. duruşma haftası bugün sona erdi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki son duruşmayı Başkanvekilimiz ve Basın Sözcümüz Semih Özsoy ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile müşteki ve müşteki avukatı sıfatlarıyla eski yöneticilerimizden Şekip Mosturoğlu da takip etti.

Tahliye kararı vermeyen mahkeme heyeti, 7. duruşma haftasının 15-19 Ekim 2018 tarihlerinde Silivri’de yapılmasına hükmetti.

1 numaralı sanığı firari Fetullah Gülen olan davada, son celse de dahil 6. duruşma haftası süresince sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi. Duruşmalara müdahil olarak katılan Fenerbahçe Spor Kulübü avukatlarından Naim Karakaya, 107 sanıklı davada bugüne kadar 60 sanığın savunmalarının tamamlandığını, 20 firari sanığı bulunan davada kalan sanıkların dinlenmesine 7. duruşma haftasında devam edileceğini söyledi.

6. duruşma haftasının sonunda mahkeme heyeti bir takım ara kararlar verdi. Mahkeme heyeti öncelikle 25 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, eksik delillerin toplanmasına, adli kontrol önlemlerinin devamına ve davanın 15-19 Ekim tarihleri arasında Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülmesine karar verdi.

Semih Özsoy: “Buraya geldiğimizde tekrar acıtan izleri hatırladık”

Bugünkü celseleri takip eden Başkanvekilimiz ve Basın Sözcümüz Semih Özsoy, FB TV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Uzun süreden beri bu davanın takipçisiyiz. Hem geçmiş yönetim olarak ham de biz o dönemde aldığımız görev süresince takip ediyorduk, bugün de buradayız. Eski dostları da gördük. Şekip Bey de buradaydı, Nail hoca buradaydı. Fethi Bey ile birlikte buradayız, Sağ olsun Fethi Bey de süreci hem Silivri’de hem de burada yakından takip ediyor. Anladığım kadarıyla bugün bir karar çıkmayacak. Hem Fenerbahçe Spor Kulübümüzü temsilen Fethi Bey ile birlikte buradayım hem de müşteki olarak da buradayız. Çok uzun bir süreç.  İyi olursa anı, kötü olursa iz. Buraya geldiğimizde tekrar izleri hatırladık; acıtıyor gerçekten. Bir an önce bitmesini istiyoruz. Özellikle de bizim Yargıtay sürecindeki durumumuzdan dolayı bitmesini istiyoruz ama müşteki olan kısım da insanları hakikaten üzülüyor. Ancak bir şekilde sonuçlanmasının herkese bir fayda sağlayacağına inanıyorum. Dosyanın takipçisiyiz. Fethi Bey daha detaylı bilgiler verecektir”


Fethi Pekin “Davanın çabuk ve istediğimiz şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız”

Yine davayı ve süreci değerlendiren Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekih ise FB TV’ye şu açıklamaları yaptı:

“Bugün Çağlayan’daydık. 6. Duruşma haftasının son celsesi. Daha önce de ifade ettiğim gibi çok yakından hem avukatlarımızla hem de şahsen, hem yönetim kurulumuz, hem başkanımız bu konuyu çok yakından takip ediyoruz. Takip etmeye de devam edeceğiz. Hukuk bu; bir yargılama sürecidir. Dolayısıyla 107 sanığın olduğu bir dosyada sürecin bu şekilde gelişmesi olağandır. Ama biz yakın takip ederek bu davanın en çabuk şekilde sonuçlanması için, istediğimiz sonucu da almak için elimizden yapmaya devam edeceğiz.  

Haberin diğer fotoğrafları

/