SÖZDE ŞİKE DAVASI

Şike Kumpası Davası Silivri’de Başladı

20 Şubat 2017 Pazartesi 18:02

FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan Şike Kumpası Davası, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda bulunan duruşma salonunda başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk duruşmasını izlemek için ileri sürülen kumpas nedeniyle 1 yıla yakın cezaevinde yatmak zorunda kalan Başkanımız Aziz Yıldırım, Muhasip Üyemiz İlhan Ekşioğlu, Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu ve Genel Koordinatörümüz Tamer Yelkovan’ın dışında,  Asbaşkanlarımız Murat Özaydınlı ve Önder Fırat ile eski yöneticimiz Ünal Uzun da Silivri’ye geldi.

Bir numaralı sanığı Fetullah Gülen olan davada, 15'i tutuklu 108 sanık yer alıyor. Kapatılan Zaman Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da sanıklar arasında yer alıyor. Sanıklar hakkında 5 yıldan 85 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. Şüphelilerin, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme gibi suçları işlediği ileri sürülüyor.

İddianamede, aralarında Başkanımız Aziz Yıldırım, oyuncumuz Emanuel Emenike, yöneticilerimiz Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’ın da yer aldığı kulüp başkanları, kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolcuların bulunduğu 75 müşteki ve 91 mağdur da yer alıyor.

İddianemede, kumpasın Fetullah Gülen'in talimatıyla, kulüpleri ele geçirmek amacıyla kurulduğu, ilk kumpasın da Başkanımız Aziz Yıldırım'a kurulmaya çalışıldığı ileri sürülüyor.

İlk duruşması 5 gün sürecek davanın ilk gününde kimlik tespiti yapılıyor.

Haberin diğer fotoğrafları

/