SÖZDE ŞİKE DAVASI

Şike Kumpası Davası'nda 5.gün tamamlandı

24 Şubat 2017 Cuma 15:30


FETÖ/PDY'nin ‘Futbolda şike’ soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla açılan ve Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görülen,15'i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Fenerbahçe'ye kurulan Kumpas Davası'nın 5. günüde ara kararlar açıklandı. 
 
Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, bugün duruşmada ilk olarak müşteki vekillerin şikayet beyanlarını ve davaya katılma taleplerini aldı. Tüm müşteki vekil avukatlar, sanıklardan şikayetçi oldu ve davaya katılma talebinde bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü avukatları, Fenerbahçe Spor Kulübü AŞ, Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği ve Fenerium adına 18 sayfalık davaya katılma dilekçesi sundu.

Ardından Mahkeme Başkanı tutuklu sanıklardan tahliye talepleri ile müşteki ve mağdurların davaya katılma taleplerine karşı görüşlerini aldı. Tutuklu sanıklar savunma yaptılar ve tahliye talebinde bulunarak görüşlerini söylediler. Tutuksuz sanıklar ise savunma yapmadan talep ve görüşlerini bildirdi.

Verilen yemek arasından sonra sanık avukatları, müvekkilleri adına tahliye talebinde bulunarak müşteki ve mağdurların davaya katılma talepleri hakkında görüşlerini belirtti. Savcılık makamı mütalaasının ardından saat 15:10'da Mahkeme Heyeti taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi.

Mahkeme başkanı ara kararları saat 16:55'te açıkladı. Fenerbahçe'ye kurulan kumpas davasında diğer duruşmalar 22 - 26 Mayıs tarihleri arasında Silivri'de gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Başkanımız Aziz Yıldırım'ın Avukatı Abdurrahim Erol'un ara kararların açıklanmasının ardından yaptğı açıklama için linke tıklayınız.