SÖZDE ŞİKE DAVASI

Prof. Dr. Köksal Bayraktar: Haklılığımız kabul görüyor"

28 Nisan 2015 Salı 14:41

Başkanımız Aziz Yıldırım’ın avukatlarından Prof. Dr. Köksal Bayraktar, yargılanmanın yenilenmesi davasında kendi tezlerinin kabul gördüğünü, bundan 3 yıl önce sundukları delillerin yenilenen yargılamada mahkeme heyeti tarafından istendiğini söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamanın yenilenmesi kapsamında görülen davanın 2. duruşması ardından FB TV’ye açıklamalar yapan Prof. Dr. Köksal Bayraktar, “Uzunca bir duruşma oldu.Yargıtay’dan gelen dosyayla yargılanmansın yenilenmesiyle açılan dava birleştirilmişti. Bundan sonraki duruşma 8 Temmuz’a ertelendi. Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım olarak bundan 3 yıl önce aynı mahkemede sunduğumuz delillerin daha da genişletilerek yeniden getirilmesi isteniyor. O maçlarla ilgili hakem raporlarının,  saha temsilcileri raporlarının ve gözlemci raporlarının, tüm raporların getirilmesi isteniyor. Biz bunu, 3 sene önce, kendi açımızdan olan belgelerle ortaya koymuştuk. Bugün nihayet bu konuda haklılığımız kabul görüyor” dedi.

Mahkeme heyetinin, dava kapsamında, bir avukatla sanıklardan birinin konuşmasını içeren tapenin hukuka aykırı olması nedeniyle dosyadan çıkarılması kararını vermesini çok güzel ve yerinde bir tespit olarak değerlendiren Prof. Bayraktar, CMK 250. Maddesi’nin değiştirilmesinin ardından bazı avukatlarca talep edilen yeniden yargılamanın kaldığı yerden devam etmesinin Anayasaya aykırı olduğu yolundaki görüşün, Mahkeme Heyeti tarafından da haklı görülmesinin hukuk açısından önemli bir karar olarak niteledi. Prof. Bayraktar, “Bazı tanıklar yeniden dinlenecek. Bazı kimseler dinlenmemişti, mahkeme heyeti şimdi onları tanık olarak çağırıyor; Lütfü Arıboğan, Ali Parlak, Göksel Gümüşdağ gibi” diye konuştu.

Prof. Dr. Köksal Bayraktar, “Kamuoyunu, spor camiasını Türkiye gündemini alabildiğine meşgul  eden bir yargılama süreci hemen hemen hemen yeniden başlıyor. Savunma ve karar mercilerinin doğruya bulma çabaları daha yoğun olarak önümüzdeki gönlerde devam edecek” dedi.