SÖZDE ŞİKE DAVASI

Yeniden yargılama süreci başladı

13 Ocak 2015 Salı 12:08

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamanın yenilenmesi kapsamında görülen davada mahkeme davanın, yargıtayın bozma kararı verdiği 147 no’lu dava dosyasıyla birleştirmesine karar verdi.

3 Temmuz süreciyle ilgili verilen yeniden yargılama kararı sonrası yeni davanın görülmesine İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmaya Başkanımız Aziz Yıldırım, Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu ile beraber aynı davada yargılanan Ahmet Çelebi, Olgun Peker ve Abdullah Başak katıldı.

Duruşmayı Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra camiadan çok sayıda isim de izleyiciler bölümünden takip etti. Adliye dışında toplanan bir grup taraftar da Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu’na gün boyu destek verdi.

Salonun küçük oluşu nedeniyle birçok kişinin giremediği duruşma saat 13:30’da başladı. Duruşmada ilk olarak kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitinin ardından Trabzonspor avukatlarının yaptığı "reddi hakim" talebi görüşüldü ve reddedildi. Ardından savunma yapmak üzere Başkanımız Aziz Yıldırım’a söz verildi. Başkanımız mahkeme heyetine verdiği 4 sayfalık yazılı savunmanın yanı sıra sözlü savunma da yaparken beraatini talep etti.Başkanımız Aziz Yıldırım’dan sonra Asbaşkanlarımızdan İlhan Ekşioğlu da savunmasını yaptı ve beraatini talep etti.

Diğer sanık ve avukatlarının savunmalarının ardından duruşmaya ara verildi. Aradan sonra mahkeme heyeti davanın, yargıtayın bozma kararı verdiği 147 no’lu dava dosyası ile birleştirilmesine karar verdiğini açıkladı.

Duruşmadan sonra Asbaşkanlarımızdandan Şekip Mosturoğlu ve Mali İşler Koordinatörümüz Tamer Yelkovanın da içinde olduğu 147 no’lu davanın görülmesine geçildi.

Geç saatlere kadar devam eden bu bölümde de sanıkların ve avukatların savunmaları alındıktan sonra açıklanan ara kararda birleştirimiş olan davaların bir sonraki duruşmasının 28 Nisan 2015 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Haberin diğer fotoğrafları

/