SÖZDE ŞİKE DAVASI

Başkanımız Aziz Yıldırım’dan yeni açıklama

20 Ağustos 2011 Cumartesi 13:11

Başkanımız Aziz Yıldırım avukatı Abdullah Kaya aracılığıyla yeni bir yazılı açıklama yaparak Savcı Mehmet Berk’in "Son 5 maçın sonucunu biliyorduk" sözlerini söylediğini tekrarladı.

Başkanımız Yıldırım, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazdığı mektubunda Savcı Berk’in kendisine ve avukatlarına söylediği "Son 5 maçın sonucunu biliyordum" iddiasını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve beraberindeki TFF heyetine de aynen ifade ettiğini belirterek yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Aydınlar ve TFF heyetinin Sayın Savcı Berk ile görüşmesinin  ardından bu iddia basına da yansımış, çok sayıda gazete tarafından haber  yapılmış, tv programlarında gazeteciler ve yorumcular tarafından da  tartışılmıştır. Söz konusu tarihte yayınlanan gazete ve internet sitelerinde de Sayın Savcı Berk’in maç sonuçlarını bildiğini söylemesi son derece çarpıcı başlıklar ve içeriklerle haber yapılmıştır. Öte yandan, bu iddialar üzerine  Beşiktaş Jimnastik Kulübü avukatlarından Sayın Ahmet Akpınar da Sayın Savcı Berk’e yönelik, son 5 maç ile ilgili neden suçüstü yapılmadığı ve bu maçlar ile  ilgili bahis oynanıp oynanmadığına dair sorular yöneltmiştir. Dolayısıyla mektubumda Sayın Cumhurbaşkanımıza da ilettiğim Sayın Savcı’nın ’Son 5 maçın sonucunu biliyorduk’ sözleri tamamen gerçektir. Bu  noktada şunu da samimiyetle belirtmek isterim ki; sevenim de sevmeyenim de benim  asla yalan söylemeyeceğimi bilir. Dolayısıyla bu konuda da doğruyu söylememem  mümkün değildir. Ancak Sayın Savcı’nın tüm kamuoyu tarafından bilinen ve hatta günlerce tartışılan bu sözlerini kalkıp bugün yalanlaması, kendisinin nasıl bir  soruşturma yürüttüğünün görülmesi açısından da son derece önemli bir örnektir.

Buradan hareketle şunun da net olarak bilinmesi gerekmektedir ki,  soruşturmanın en başından bu yana gizlilik kararı ihlal edilmiştir. Dosyanın tarafı olmayan TFF’ye bilgilerin verilmesi de bunun net bir örneğidir. Yine benzer şekilde daha ilk günden bizleri kamuoyunun gözünde suçlu ve mahkum ilan  etmek adına her tür bilgi basına sızdırılmış ve bizlere karşı bir kamuoyu yaratma  çabası içerisine girilmiştir. Bu ruh hali ve görev anlayışı içerisindeki  yetkililerin yürütmekte olduğu soruşturma ile ilgili değerlendirmeyi kamuoyuna  bırakıyorum."


Başkanımız Aziz Yıldırım, açıklamasının sonunda şehitlerimize de başsağlığı dilerken, "Son günlerde aldığımız şehit haberleri tüm ulusumuz gibi bizleri de kahretmektedir. Ramazan ayının bu kutsal günlerinde vatan toprağını savunmak  adına canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve tüm  ulusumuza da başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum" dedi.

Haberin diğer fotoğrafları

/