KÜREK

Milli kürekçilerimiz yurda döndü

06 Eylül 2021 Pazartesi 23:22

Polonya'nın Kruszwica şehrinde düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nda kazandıkları madalyalarla hem camiamızın hem de ülkemizin gururu olan milli kürekçilerimiz yurda döndü.

Hafif Kilo Ümit Kadınlar İki Çiftede altın madalya kazanan Milli kürekçimiz Elis Özbay ve Galatasaraylı milli sporcu Mervenur Uslu'dan oluşan ekibimiz ile Hafif Kilo Ümit Kadınlar İki Tek A finalinde ikinci olan milli kürekçilerimiz Ebru Akınal-Nigar Hatun Demiroğlu, Hafif Kilo Ümit Erkekler İki Tek A finalinde gümüş madalya kazanan sporcularımız Samet Kaban-Denizhan Aydın ikilisi ve Ümit Erkekler Tek Çifte A finalinde kürek çekerek beşinci olan Hamza Mert Avunduk’un yer aldığı milli takım kafilesi, bugün akşam saatlerinde Polonya’dan kalkan uçakla Berlin aktarmalı olarak Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldi.

Fenerbahçeli milli kürekçimiz Elis Özbay’ın annesi Efsun Özbay da havalimanında kafileyi karşılayanlar arasında yer aldı. Efsun Özbay, sporcuların isimlerinin yazılı olduğu pankartla milli kürekçilere moral verdi.

Fenerbahçe TV’ye açıklamalar yapan şampiyon kürekçimiz Elis Özbay, “Çok mutluyuz. Dünya Şampiyonası’ndan sonra böyle bir başarı bekliyorduk. Bunu da gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Madalya serüvenimiz Zagreb’le başlamıştı, sezonu tekrar altınla kapattık. Mutlu ve gururluyuz. Hem takım arkadaşım hem de benim için çok güzel bir sezon oldu." dedi.

Hafif Kilo Ümit Erkekler İki Tek A finalinde gümüş madalya kazanan sporcularımızdan Denizhan Aydın, “Gurur verici bir tabloyla döndüğümüz için çok mutluyum. Bu benim ilk uluslararası madalyam ve o yüzden çok mutluyum. Fenerbahçe’me ve tüm ülkeme armağan ediyorum.” derken, Samet Kaban ise “11 aylık uzun bir kamp dönemi geçirdik. Yaz-kış fark etmeksizin çok çalıştık. Bu da benim Avrupa’da, uluslararası alandaki ilk madalyam, Denizhan’la birlikte aldık. Çok çalıştık, emeğimizin karşılığını aldık. Gümüş madalya ile döndük. Genel olarak da toplamda 4 madalya ile döndük. Gururluyuz.” şeklinde konuştu.

Hafif Kilo Ümit Kadınlar İki Tek A finalinde ikinci olan milli kürekçilerimizden Ebru Akınal da, “Çok zordu ama bunu madalya ile taçlandırdığımız için çok mutluyuz. Çok uğraştık ve bu zorlu sezonu madalya ile kapattık. Gerçekten çok mutluyuz.” ifadelerini kullanırken; Nigar Hatun Demiroğlu ise şu şekilde konuştu:
Ben de çok mutluyum. Çok zordu ama madalyayı boynuma taktığım an her şeyi unuttum. Tarifsiz duygular içerisindeydim. Dünya Şampiyonası’nda dördüncü olmuştuk, iki yıldır da üst üste madalyayı kaçırıyorduk. Ama bu sene aldık ve çok mutluyuz.

Ümit Erkekler Tek Çifte A finalinde kürek çekerek beşinci olan Hamza Mert Avunduk ise “Ben öncelikle Fenerbahçe ailesine teşekkürlerimi iletiyorum. Ailecek ilkleri başardık. Çok mutluyum. Ekip olarak hepimiz madalya ile döndük. Türkiye’yi orada çok iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Çok gururluyum.” dedi.

Şampiyon kürekçimiz Elis Özbay’ın annesi Efsun Özbay ise duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:
İnanılmaz gururlu ve mutluyuz. Burada önemli olan hangi takım olduğu değil, Türkiye’yi çok güzel bir şekilde temsil etmek. Elis de Merve de muhteşem şekilde temsil ettiler. Mart ayından beri beraberler, aslında çok kısa bir süre ama birbirlerine inanılmaz uyum sağladılar. Teknede hiçbir zaman farklı takımlar olmadılar ve onu da her zaman söylediler. ‘Biz bir kadın takımı olarak devam ediyoruz ve Türkiye’yi temsil ediyoruz’ dediler. İnanılmaz mutluyuz. Merve’nin annesiyle de sürekli görüşüyoruz, o da kızlarımız için çok mutlu. Türkiye kazandı diyelim, çok mutluyuz o yüzden. Her ikisiyle de gurur duyuyorum, bütün çocuklarımızla gurur duyuyorum. Hepsini çok seviyoruz.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları