KÜREK

Kürek Şubemiz Genç Kız ve Genç Erkeklerde Türkiye Şampiyonu oldu

20 Ağustos 2019 Salı 12:09

Kürekte Gençler Türkiye Şampiyonası’nın heyecanı Sapanca Kırkpınar mevkiinde yaşandı.

Başarılarla dolu bir sezon geçiren Fenerbahçe Kürek Şubesi'nin sporcuları, Gençler Türkiye Şampiyonası'nda hem erkekler hem de kızlarda dört kategorinin üçünde şampiyonluğa ulaştı.

Sapanca’nın ev sahipliği yaptığı gençler Türkiye Şampiyonası’nın son gününde genç erkekler, genç kızlar ve yıldız kızlar kategorilerinde yarışlar yapıldı.

Genç erkekler iki tekte Emir Saygılı ve Samet Kaban, iki çiftede Ali Ardıl İlgün ve Ahmet Eren savaş, dört çiftede Denizhan Aydın, Ali Ardıl İlgün, Ahmet Eren Savaş ve Kaan Yılmaz Aydın ile birinci oldu. Sekiz tek dümencilide de ilk sırada yer alan Fenerbahçe, genç erkeklerde 590 puanla zirvede yer alırken, Galatasaray 460 puanla ikinci oldu.

Genç Kız Takımımız 470 puanla kürsünün en üst basamağının sahibi olurken, 340 puanlı Galatasaray'ı geride bıraktı. Dört tekte Elis Özbay, Candan Yalman, Alara Kanlı ve Sinem Kahraman, Dört çiftede Ebru Akınal, Petek Hepsağ, Nigar Hatun Demiroğlu ve Irmak Fertuğ birincilik kürsüsüne çıktı.

İlk gün yıldız erkeklerde ilk sırayı alan Kürek Şubemiz, yıldız kızlarda da başarılı bir performans sergiledi. Tek çifte ve iki çiftede ikinci olan Fenerbahçeli kürekçiler, takım halinde ikinci sırayı aldı.

Yarışlardan sonra düzenlenen törende sporcularımız madalya ve kupalarını aldılar. Sporcularımız ve antrenörler kupa zaferini tezahüratlarla doyasıya kutladılar.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Şubesi Sorumlusu Ozan Bayülken, Kürek Şubesi Sportif Direktörü Erhan Ertürk, antrenörler ve sporcularımız çifte zaferi Fenerbahçe Televizyonu'na değerlendirerek çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Fotoğraflar: Tolga Ovalı

Basın Fotoğrafları