KULÜP

Kulübümüzden 114. kuruluş yıl dönümümüz için özel videolar

03 Mayıs 2021 Pazartesi 12:00

Kulübümüz, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kuruluşuna dair özel olarak hazırladığı 2 video paylaşımı yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de Kulübümüze yaptığı ziyaret (Animasyon)

Videolardan biri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Mayıs 1918’de Kulübümüze yaptığı ziyareti ve Fenerbahçe’nin yarış kayığına binişini çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek şekilde animasyonla anlatıyor.





Fenerbahçe'nin Kuruluşu (Mini Belgesel)

İkinci video ise mini bir belgesel. Fenerbahçe Tarihi Çalışma Organizasyonu’nun ve 1907 Fenerbahçe Derneği’nin katkısıyla hazırlanan 15 dakikalık belgeselde Kulübümüzün kuruluşunda rol almış olan Nurizade Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Saint Joseph Lisesi’nde öğretmenlik yapan Enver Yetiker tek tek anılıyor.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü ile Mustafa Kemal Atatürk arasındaki yakın ilişki de belgeleriyle ortaya konuyor. Atatürk’ün Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ziyareti dışında kulübün zor gününde Fenerbahçe’ye verdiği büyük maddi destek, Fenerbahçe’nin oynadığı bir maçı özel olarak izlemeye gelmesi delilleriyle ortaya konuyor. Fenerbahçe’nin 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları da yine belgesel de yer buluyor.
 
Ayetullah Bey’in Fenerbahçe tarihinin en büyük dönemecinde oynadığı tarihi rol, Elkatipzade Mustafa Bey’in Fenerbahçe’nin 20 yılına damga vuran fedakâr altyapı hamlesi de yine bu özel yapımda anlatılıyor.

Müzemizde bulunan Atatürk’ün balmumu heykelinin ve yazıp imzaladığı defterin korunması için Kulübümüzün yaptığı çalışmalar da belgeselde yer alıyor.