KULÜP

Kulübümüz ve 1907 Fenerbahçe Derneği, Hype Sports Innovatıon ile güçlerini birleştirdi

08 Aralık 2021 Çarşamba 16:54

Kulübümüz, 1907 Fenerbahçe Derneği ve dünyanın en büyük küresel spor inovasyonu ekosistemi olan HYPE Sports Innovation arasındaki iş birliği ile hayata geçen ‘Spor İnovasyon Hızlandırıcı Programı’ gerçekleştirildi.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün önceliklerinin ve ihtiyaçlarının esas alındığı program kapsamında gelir yaratma, akıllı stadyumlar, sporcu performansını yükselten teknolojiler ve scouting alanında faaliyet gösteren 10 projenin sunumu yapıldı. İlk 3’te yer alan projelerin Fenerbahçe Spor Kulübü’nde pilot uygulama yapma fırsatını elde edecekler. Jüri üyeliğini Nir Ben Lavi, Renay Onur, Yiğit Arslan, Bora Yılmaz ve Rıfat Perahya’nın yaptığı etkinlikte Uniqqene’ten Yasemin Ük, ReSpo Vision’dan Mateusz Dluzniwski ve MixZone’dan Nadav Sofer ilk üçe girdi.
 
Türkiye’de spor inovasyonu kültürünün geliştirilmesi adına en büyük adımlardan biri olan ‘Sporda İnovasyonu Hızlandırma Programı’, Kulübümüz ve 1907 Fenerbahçe Derneği ile HYPE Sports Innovation arasındaki iş birliği kapsamında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlendi.
 
Programa, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selma Altay Rodopman, Bekir İrtem ve Can Gebetaş da katıldı. Programın moderatörlüğünü eski oyuncumuz, milli basketbolcu Sinan Güler yaptı.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan: Hem ev sahibi olmaktan hem de bu işin partnerlerinden biri olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Bu programın gerçekleşmesi için ciddi mesai veren ve birebir telefonla, yüz yüze istişareler yapmış olduğumuz 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya’ya, tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. İki dönem 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olmaktan ve derneğin üyesi olmaktan da bu tip organizasyonları gördükten sonra gurur duyduğumu, çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.
 
Hype Sports Innovation’a ayrıca teşekkür ediyorum. Hem ev sahibi olmaktan hem de bu işin partnerlerinden biri olmaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.
 
Bugün çeşitli sektörlerden spor alanında, özellikle beraber karar verdiğimiz, mutabık kaldığımız 3 konuda inovatif çözümler sunacak yerli ve yabancı Start Up’ları dinleme fırsatımız oldu. Burada ilk 3’e giren Strat Up projelerine Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tüm olanaklarımızdan faydalanma ve projeyi pilot bir uygulama olarak fırsat sunmaktan da mutluluk duyacağız. Fenerbahçemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya: 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kuruluş amacı koşulsuz ve şartsız olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet etmektir
 
Kısa bir konuşma yapan 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, ilk olarak derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Perahya, “1907 Fenerbahçe Derneği’nin kuruluş amacı koşulsuz ve şartsız olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’ne hizmet etmektir. Bugüne kadar geçen 29 senede erkek basketbol takımının yönetiminden şu anda içinde olduğumuz 1907 Tribünü’nün inşasına, Fenerium’un ilk adımlarının atılmasından farklı amatör şubelerin sponsorluğuna kadar birçok projenin içinde bulunmaktan ve Fenerbahçe Spor Kulübü’ne destek vermekten gurur duyduk ve gurur duymaya devam ediyoruz.
 
Kulübümüzün geçen haziran ayında düzenlenen Genel Kurulunda, genel kurul üyelerinin kabulüyle üç yeni şubemiz kabul edildi. Bunların ilki bizi dün akşam fazlasıyla gururlandıran Kadın Futbol Takımımız oldu. Kendilerine başarılar diliyorum, eminim bizi gururlandırmaya devam edecekler.
 
Diğer iki şubemiz için ise mali ve idari yönetimini 1907 Fenerbahçe Derneği’nin yapmış olduğu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız ve E-spor şubemiz. 2019 yılında ilk olarak isim sponsoru olarak başladığımız Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızı geçen ay itibarıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’ne devretmiş olmak bizi çok gururlandırdı. Umuyoruz ki önümüzdeki haftalarda E-spor şubemizin de işlemleri tamamlanacak ve artık iki şubemiz de kalıcı ve sürekli olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bünyesine geçecek ve Fenerbahçe ismiyle mücadele etmeye devam edecekler.
 
Bizler için başlattığımız ve belirli bir noktaya getirdiğimiz projeleri Kulübümüzün bünyesinde sürekli ve kalıcı hale getirmek en büyük onur kaynağı.” dedi.
 
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya: Programının partneri olmamızın en önemli nedeni, geleceği şekillendirecek teknoloji ve girişimlerden Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katma değer sağlamasına ön ayak olmak
 
Spor İnovasyon Hızlandırıcı program ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Perahya, “1907 Fenerbahçe Derneği olarak Sports Innovation programının partneri olmamızın en önemli nedeni, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin yaptı gibi inovatif fikirlerden, geleceği şekillendirecek teknoloji ve girişimlerden Fenerbahçe Spor Kulübü’nün katma değer sağlamasına ön ayak olmak. Türkiye’de ilk defa eylül 2019’da Hype Sports Innovation, 1907 Fenerbahçe Derneği ve MEF Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz spor alanında faaliyet gösteren 10 Türk girişimi buluşturan organizasyon bizler için önemli bir tecrübe, spor ekosistemi için de yeni bir başlangıç oldu. Ve bunu Türkiye’de ilk defa gerçekleştiren spor kulübünün Fenerbahçe olmasından da ayrıca gurur duyuyoruz. Araya pandeminin girmesinden sonra ikincisini bugün gerçekleştirebiliyoruz. Bu sefer farklı bir konsept geliştirdik. İlkinde spor ekosistemine ve spor alanına dokunan her türlü girişimi programımıza dahil etmişken bu konseptte Fenerbahçe Spor Kulübü’nün önceliklerini ve ihtiyaçlarını esas aldık. Gelir yaratma, akıllı stadyumlar, sporcu performansını yükselten teknolojiler ve scouting alanında faaliyet gösteren 8 yabancı ve 3 Türk girişimden oluşan ilk 11’i oluşturduk.  
 
Bugünün önemli konularından biri de bu programı ilk defa Fenerbahçe ismiyle yapıyor olmamız. Fenerbahçe Sports Innovation olarak ilk defa bu programı gerçekleştiriyoruz. Özellikle projemizi kabul ettikleri, sahiplendikleri ve geleneksel hale getirmemiz adına bize güvendikleri için başta Başkanımız Ali Koç olmak üzere, Başkan Vekilimiz Erol Bilecik’e ve Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’a çok teşekkür ediyorum. Onlar bize güvendiler, umarım bugünü başarılı bir şekilde gerçekleştiririz ve Fenerbahçe Sports Innovation’ı her sene geleneksel hale getirebiliriz.
 
Buradan çıkacak girişimlerin yatırım alarak kendilerini geliştirmeleri ve ilk 3 girişim arasına girenlerin Fenerbahçe Spor Kulübü’nde pilot uygulama yapma fırsatını elde etmeleri hem kulübümüz açısından hem de girişimler açısından çok önemli bir fırsat olacağını düşünüyorum. Yatırımcılar açısından da hayatımızın her alanını etkileyen teknolojik girişimlerin spor ekosistemini nasıl şekillendirdiğini görmek açısından önemli bir fırsat olacaktır.” diye konuştu.

HYPE Sports Innovation CEO’su Zvika Popper: Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'de yürüttüğümüz bu programdan önemli projeler çıkacağını düşünüyorum

HYPE Sports Innovation CEO’su Zvika Popper de online bağlanarak programla ilgili fikrilerini ve görüşlerini paylaştı. Konuyla ilgili yorumunda HYPE Sports Innovation COO’su Zvika Popper, “Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe gibi iki prestijli ve güçlü oluşumla bu projeyi hayata geçirmek bizim için bir onur. HYPE Sports Innovation, dünya çapında 10 tane SPIN Accelerators programının oluşturduğu ağı yöneten global bir şirket. Buna ek olarak şirket, spor federasyonları ve markalarıyla çeşitli etkinlikler düzenleyerek onlara binlerce spor Start Up’ıyla iletişim kurma imkanı sağlıyor. Şirketin faaliyetleri sayesinde dünyanın önde gelen çeşitli spor sektörlerinde inovasyon yatırımı ve uygulamaları hız kazanıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü ve 1907 Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'de yürüttüğümüz bu programdan önemli projeler çıkacağını ve doğru yatırımlarla beraber bu başarı öyküsünün tüm dünyadan duyulacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları