KOLEJ

Fenerbahçe Koleji’nde 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs 2019 Pazar 13:04

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Fenerbahçe Koleji’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Kampüsteki spor salonunda yapılan törene; Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turhan Şahin ve Esra Nazlı Ercan, Fenerbahçe Koleji Genel Müdürü Adnan Ersan, FBÇGK yetkilileri, kulüp çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk olarak Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan geldi. Genel Sekreterimiz konuşmasında 19 Mayıs'ı diğer bayramlardan ayıran farkına vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet insanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile simgelenen, milli mücadelenin ilk fitilinin ateşlendiği  Kurtuluş Savaşımızın başlangıcının 100. yıl dönümü. Bu vesileyle Kulüp Başkanımız Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz adına bayramımız kutlu olsun.

19 Mayıs’ın diğer bayramlar içerisinde çok ayrı bir yeri vardır. Diğer pek çok tarih bir sonuç iken, 19 Mayıs umuttur, inançtır, mücadeledir ve en önemlisi bir başlangıçtır. 19 Mayıs, her türlü zorluğa, engele, olumsuzluğa rağmen bambaşka bir kudretle yeni bir yola çıkmaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında Bursa’da gençlerle yaptığı bir sohbette söylediği, “Yorulsanız da durmayacaksınız” sözünden aldığımız güç ve inançla 19 Mayıs’ın öznesi olan siz gençlerimizin önünü açmak, başarılı ve iyi insan olmanızı, ülkesini seven bireyler olarak yetişmenizi, sorumluluk sahibi olmanızı, kendinizi özgürce ifade edebilmenizi sağlamak için gerekli tüm adımları atmak üzere biz büyükler elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız ve bunun için çalışıyoruz. Sizlere ve hayallerinize inanmayı tüm gücümüzle sürdüreceğiz.

19 Mayıs’ı Türk gençlerine armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. Yılı kutlu olsun.” 

Tören günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin çeşitli gösteriyle devam etti. İstanbul School of Samba ekibinin de gösterileriyle renk kattığı organizasyon, 100. yıl anısına kesilen pasta ile tamamlandı.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar
 

Basın Fotoğrafları